3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVIP-uri protejate de anchetatori

VIP-uri protejate de anchetatori

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au finalizat rechizitoriul în dosarul prostituatelor minore, trimiţând în judecată atât prostituatele, cât şi pe proxenetul lor, dar nefăcând nici măcar o referire la clienţii VIP cu care fetele au avut relaţii sexuale

Dosarul în care sunt trimise în judecată trei eleve din Gorj pentru prostituţie a făcut vâlvă în ultimele săptămâni, zvonindu-se că printre clienţii fetelor s-au numărat şi oameni de afaceri, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi chiar înalţi funcţionari publici, fiind vehiculate numeroase nume importante. La audieri au fost chemate zeci de persoane, printre care şi oameni de afaceri, dar şi personaje controversate, precum Doru Şerbănescu, zis Habitu, un apropiat al lui Dan Floarea şi al afaceristului rom Dan Bârcină. Până în prezent, oficial, nu s-a aflat nici un nume al VIP-urilor din dosar, deşi surse din poliţie au recunoscut că sunt oameni importanţi şi cunoscuţi printre cei care s-au bucurat de serviciile prostituatelor.
Din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului Târgu Jiu reiese că Marius Taşcău, bărbatul de 27 de ani, arestat preventiv pentru proxenetism, le-a cunoscut pe fete prin intermediul unei tinere şi s-a oferit ca în schimbul împărţirii profitului să le facă rost de clienţi cu bani. Cele trei fete trimise în judecată pentru prostituţie sunt eleve la licee din Târgu Jiu, una are 16 ani şi a absolvit doar opt clase, celelalte două au 17 ani, una este în clasa a IX-a şi alta – în clasa a X-a. Proxenetul are studii superioare şi nu are antecedente penale, dar acum riscă să petreacă mulţi ani după gratii.

100 de euro partida de sex la hotel Sara din Ţicleni

Procurorii amintesc în rechizitoriu că proxenetul le-a aranjat mai multe întâlniri prostituatelor minore, una dintre ele consumându-se la hotelul preşedintelui PNL Gorj, Dian Popescu, din oraşul gorjean Ţicleni. Fetele de 17 ani au primit câte 100 de euro pentru a întreţine relaţii sexuale cu mai mulţi cetăţeni germani la hotelul Sara din Ţicleni. De asemenea, proxenetul Taşcău le-a mai aranjat minorelor întâlniri amoroase contra cost în mai multe locaţii din judeţ. Proxenetul le-a transportat pe cele două minore de 17 ani în mai multe locaţii din Gorj, „unde acestea au întreţinut acte sexuale cu mai multe persoane în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 şi 200 de lei, dar care puteau ajunge şi la 800 de lei sau 100 euro de persoană, aşa cum s-a întâmplat cu un grup de muncitori, cu care au întreţinut raporturi sexuale într-o locuinţă dintr-o comună gorjeană, sau, în cel de-al doilea caz, aşa cum s-a întâmplat pe 6 şi 19 decembrie 2011, când cele două învinuite s-au întâlnit cu un grup de cetăţeni germani la un hotel din Ţicleni (în oraşul Ţicleni există doar hotelul Sara – n.r.), fiecare primind de la aceştia 100 de euro“, se spune în rechizitoriu.
Dian Popescu, liderul PNL Gorj şi proprietarul hotelului Sara, a declarat că nu ştie ce se poate petrece în hotelul său. „Nu ştiu cine îşi ia cameră la hotel. Nu mă uit în registrul de casă. În hotel intră şi ies zilnic 40 de persoane. Dacă a fost vreo minoră cazată, nu e treaba mea să ştiu şi nici nu m-a interesat vreodată. Nu am fost chemat la Parchet nici eu şi nici angajaţii de la hotel Sara. Sunt mai multe hoteluri implicate în caz, nu doar al meu. Au fost prin mai multe locaţii din Gorj, al meu apare că e cunoscut şi insistă presa“, a declarat Dian Popescu.

Nu apare numele nici unui martor în rechizitoriu

În copia de pe rechizitoriul oferit presei nu apare nici o referire la clienţii cu care minorele au întreţinut relaţii sexuale contra cost. Procurorul spune în rechizitoriu că faptele pentru care sunt învinuiţi  cei patru (cele trei prostituate minore şi proxenetul lor – n.r.) sunt probate cu următoarele mijloace: declaraţii ale inculpatului Marius Taşcău, declaraţii ale minorelor învinuite, declaraţii ale martorilor (în această categorie intră şi clienţii prostituatelor – n.r.), procese-verbale de redare rezumativă a convorbirilor şi a comunicărilor telefonice dintre proxenet şi clienţi, dar şi alte înscrisuri.
Anchetatorii au intrat pe fir în luna noiembrie a anului trecut, iar proxenetul Taşcău a fost reţinut şi apoi arestat preventiv luna aceasta. Urmează ca anchetatorii să înceapă cercetările şi asupra clienţilor prostituatelor, privind infracţiunea de relaţii sexuale cu un minor, infracţiune pedepsită de Codul penal cu închisoare de la trei la 12 ani. Cele trei eleve riscă să fie exmatriculate sau vor repeta clasa, din cauza mediilor scăzute la purtare. Fetele sunt cercetate în stare de libertate, iar proxenetul – în arest preventiv. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS