18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEutanasierea e împotriva demnităţii umane

Eutanasierea e împotriva demnităţii umane

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a afirmat ieri că CCR a declarat Legea privind câinii fără stăpân ca fiind neconstituţională deoarece textul e confuz şi a ridicat o problemă de „demnitate“.
„E greu să spun pe ce motiv (a respins CCR Legea câinilor fără stăpân – n.r.). Pe motiv că eutanasierea nu este un lucru normal, este împotriva demnităţii umane. Imaginaţi-vă un câmp imens pe care sunt 200.000 de câini şi câţiva oameni care îi omoară. Aţi vrea să vă uitaţi acolo, să vedeţi imaginea asta? Aţi vrea să fiţi unul dintre cei care îi omoară? Deci, este vorba nu doar despre demnitatea omului care se uită, ci şi despre cea a celui care este pus să facă acest lucru“, a declarat preşedintele Curţii Constituţionale.
Zegrean a explicat, apoi, de ce a respins Curtea Constituţională legea care prevede posibilitatea eutanasierii câinilor fără stăpân. „Motivul constituţional este că textul este greşit scris. Este confuz şi nu poate fi aplicat pentru că face un amalgam între mai multe alineate. De exemplu, spune că, în situaţia câinilor care nu sunt revendicaţi în 30 de zile de la data la care au fost luaţi la adăpost, se poate lua una dintre următoarele măsuri şi înşiră acolo mai multe măsuri, dintre care una este eutanasierea sau două dintre acestea combinate. Imaginaţi-vă un câine eutanasiat şi pe urmă aruncat în stradă“, a spus el.
„Motivarea o vom afla în foarte scurt timp. Decizia este deja scrisă, urmează să fie citită în plenul Curţii şi apoi o vom publica în Monitorul Oficial. Săptămâna viitoare va fi făcută (publică – n.r.)“, a spus Zegrean despre motivarea CCR.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS