8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO nouă hală în Piaţa Centrală

O nouă hală în Piaţa Centrală

Olarii vor fi mutaţi alături de vânzătorii de păsărele, pe locul unde se vindeau produsele de ceramică urmând să fie ridicată o nouă construcţie
Conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a răspuns zilele trecute consilierilor locali care îşi manifestaseră îngrijorarea în şedinţa de luna trecută cu privire la soarta olarilor din Piaţa Centrală, rămaşi fără copertină deasupra capului. „Copertina respectivă a fost, de fapt, demontată pentru a face loc unei noi construcţii. Intenţionăm să facem acolo o galerie de spaţii comerciale“, a dezvăluit Bogdan Apostol, directorul executiv al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
De fapt, firma care administrează pieţele şi târgurile din Craiova a întocmit deja un studiu de fezabilitate pentru această nouă hală. Proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate este posibil să fie introdus pe ordinea de zi a legislativului local chiar în şedinţa din luna ianuarie.
„Noua hală pe care ne dorim să o facem acolo unde erau olarii este una dintre investiţiile pe care ni le-am planificat pentru acest an. Credem că bugetul nostru ne va permite o asemenea investiţie, în condiţiile în care, fără să mărim tarifele, am încheiat anul 2011 cu un profit mult mai mare decât cel pe care ni-l planificaserăm“, a declarat Gabriel Şerban, directorul general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
Până una-alta, cei şapte-opt comercianţi de oale şi străchini din ceramică urmează a fi mutaţi cu totul în hala mică de legume, acolo unde, lângă vânzătorii de mălai, tărâţe şi miez de nucă, îşi au sectorul şi comercianţii de animale, peşti şi păsări exotice.
• Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS