17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Reţinut pentru proxenetism

Gorj: Reţinut pentru proxenetism

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au dispus faţă de un tânăr de 27 de ani, suspectat de comiterea infracţiunii de proxenetism, măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore. Suspectul va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

În data de 11 ianuarie, urmare a activităţilor de cercetare, a investigaţiilor efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, toate efectuate într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au identificat şi condus pentru audieri la sediul I.P.J. Gorj, mai multe persoane implicate în această cauză penală. Pe parcursul cercetărilor s-a constatat că un tânăr de 27 ani, din judeţul Gorj, în luna septembrie 2011, a recrutat minore cu vârsta de 17 ani, pe care le-a convins să practice activitatea de prostituţie.

“În perioada septembrie 2011 – ianuarie 2012, suspectul a racolat clienţi pentru minore şi îi punea în legătură cu acestea pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost. Pentru serviciile prestate, minorele percepeau sume cuprinse între 150 şi 200 de lei, sumele de bani dobândite fiind  împărţite cu suspectul Urmare a probatoriului administrat în cauză, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj. În data de 12 ianuarie, poliţiştii îl vor prezenta pe suspect cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de proxenetism, Parchetului  de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu”, a declarat Danel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea răspunderii judiciare. 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS