17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Craiova, Crăciun şi Revelion de 152.000 de lei

Primăria Craiova, Crăciun şi Revelion de 152.000 de lei

Pentru organizarea celor două spectacole de sărbători, autorităţile din Bănie au cheltuit de la buget suma de 152.006 lei

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, craiovenii au avut parte, pe lângă iluminatul festiv, şi de două spectacole, ambele oferite de municipalitate şi plătite din bugetul local cu 152.006 lei. Dacă evenimentul de Crăciun a costat 69.100 de lei, pentru cel de Revelion, Primăria Craiova a cheltuit 82.906 lei.
Spectacolul din seara de Crăciun a avut loc la Teatrul Liric „Elena Teodorini“, intrarea fiind liberă, în limita locurilor din sală. Pe scenă au urcat interpreţi de muzică uşoară şi populară precum Monica Anghel, Marcel Pavel, Lupu Rednic, actorul Alexandru Arşinel, atmosfera fiind încinsă de Andreea Bălan şi dansatoarele sale. Toată manifestarea a durat câteva ore, iar suma de 69.100 de lei cheltuită reprezintă valoarea totală a contractelor încheiate cu artiştii. „Pentru organizarea spectacolului de Crăciun din 25 decembrie, municipiul Craiova a încheiat contracte de colaborare cu următorii artişti: Lupu Rednic, Cotabiţă Gabriel, Stoica Stelian, Bălan Andreea, Arşinel Alexandru, Donosă Ana Maria, Fătu Valentina, Anghel Monica, Marcel Pavel, acestea însumând o valoare de 69.100 lei“, este răspunsul oferit GdS de Primăria Craiova.

Talisman a luat 29.140 de lei

Spectacolul de Revelion, organizat în noaptea dintre ani, a adus în faţa craiovenilor formaţia Talisman. Pentru închirierea scenei amplasate pe strada A.I. Cuza şi a echipamentului audiovizual, precum şi pentru concertul trupei şi obişnuitele focuri de artificii, primăria susţine că a cheltuit, în total, suma de 82.906 lei. „Pentru spectacolul de Revelion au fost achiziţionate următoarele servicii: închiriere scenă, cu o valoare de 10.875,45 lei (exclusiv TVA), închiriere echipament audiovizual, cu o valoare de 20.520 de lei (exclusiv TVA), servicii muzicale oferite de trupa Talisman, cu o valoare de 23.500 de lei (exclusiv TVA), şi servicii pirotehnice, cu o valoare de 11.963,77 (exclusiv TVA)“, se arată în răspunsul dat de autorităţile locale. Însumate, toate aceste servicii au costat 82.906 lei, inclusiv TVA, din care 29.140 de lei au primit cei de la Talisman pentru concertul de aproape o oră susţinut la miezul nopţii. În deschiderea spectacolului a cântat şi craioveanca Oana Radu, care a făcut parte din echipa lui Marius Moga la concursul „Vocea României“, însă ea nu figurează că a fost plătită de primărie pentru evenimentul de Revelion.
„Cheltuielile pentru cele două spectacole au fost prinse în buget la capitolul 51 Autorităţi Publice, la bunuri şi servicii. Banii au fost prevăzuţi încă de la început“, a precizat Nicolae Pascu, directorul Direcţiei Economico-Financiare din cadrul Primăriei Craiova.   

În 2010, spectacole pe cheltuiala sponsorilor

În comparaţie cu 2010, suma cheltuită în 2011 pentru cele două spectacole poate fi considerată mare. Cu un an în urmă, Primăria Craiova nu a folosit nici un ban de la bugetul local pentru Crăciun şi Revelion, ambele evenimente fiind organizate pe cheltuiala sponsorilor. „În 2010, de Crăciun şi Revelion, primăria nu a avut nici o cheltuială financiară. De Crăciun am avut un târg cu produse tradiţionale, dar şi un spectacol susţinut de Palatul Copiilor, de şcoli şi licee din Craiova, organizat cu sprijinul unor firme, care au oferit şi cadouri copiilor. De Revelion, scena, focul de artificii şi concertul lui CRBL au fost, de asemenea, plătite de diverşi sponsori, care au şi promovat evenimentul“, a precizat viceprimarul Mărinică Dincă, cel care în 2010 avea atribuţii de primar.
În schimb, dacă este să comparăm cheltuielile de acum cu manifestările din 2009, suma de 152.000 de lei poate fi considerată neînsemnată. În 2009, Primăria Craiova a avut un buget de aproape 1,5 milioane de euro, bani care s-au cheltuit pentru organizarea Romanian Music Awards, a Zilelor Craiovei, Zilelor Basarabiei, Zilelor Marin Sorescu, a spectacolului de Crăciun şi a celui de Revelion, când în Bănie a concertat şi trupa Smokie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS