16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul Discovery în şcoli

Programul Discovery în şcoli

Ministrul educației, Daniel Funeriu, s-a aflat ieri la Biblioteca Central Universitară din Bucureşti, cu ocazia lansării proiectului „Școala Discovery“, un parteneriat MECTS- Discovery Channel.
Ministrul a precizat că parteneriatul nu implică nici un cost pentru minister și că scopul lui este „să întărească efectul mijloacelor tradiționale de învățare și nicidecum să se substituie lor“. Funeriu a adăugat că utilizarea resurselor programului este opțională, însă directorii și profesorii sunt încurajați să le folosească. „Prin forța imaginilor și prin calitatea deosebită a conținuturilor prezentate pe Discovery îi sprijinim pe elevi să învețe mai bine să își facă lecțiile mai ușor“, a declarat ministrul educației.
Potrivit acestuia, „este prima dată când Ministerul Educației intră în parteneriat cu o rețea globală de televiziune dispusă să își ofere resursele pentru atingerea unui obiectiv comun: susținerea educației științifice și utilizarea resurselor de tip nou în școli. Daniel Funeriu a explicat că, începând cu 16 ianuarie, Discovery Channel va prezenta, de la ora 14.00, o oră de programe educaționale pe parcursul cărora nu va exista publicitate. Ziua de luni va fi dedicată matematicii, marți vor fi difuzate subiecte din chimie, ziua de miercuri va fi dedicată biologiei, joi va fi ora de fizică, iar vinerea vor fi prezentate subiecte ce aparțin altor științe. Fiecare program va fi reluat a doua zi, începând cu ora 8.00, și sâmbătă și duminică, de la aceeași oră.
Potrivit ministrului, conținuturile prezentate sunt special gândite pentru România, iar  materialele complementare utilizate în emisiuni sunt disponibile și pe site-ul scoala.discovery.ro. Progresul programului „Școala Discovery“ va fi monitorizat în 110 școli din România, din toate județele. În școlile care au fost deja selectate, profesorii vor fi formați, într-o primă fază, pentru utilizarea resurselor de pe site și a metodelor de predare aferente, a explicat Daniel Funeriu
• Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS