16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApă potabilă şi canalizare pentru mii de craioveni

Apă potabilă şi canalizare pentru mii de craioveni

Locuitorii din Corniţoiu scapă în acest an de mirosul pestilenţial, cei din Lăpuş-Argeş nu vor mai primi apă pe conducta industrială, iar alte câteva mii de craioveni vor avea, în sfârşit, canalizare

Mii de craioveni din zonele Brestei, Pelendava, Bariera Vâlcii, Gârleşti, Drumul Muntenilor, Catargiu, Şerca vor beneficia din acest an de canalizare. Proiectele sunt finalizate, banii există în cazul unora dintre ele, iar pentru altele se aşteaptă finanţarea de la ministerul de resort, şi Compania de Apă Oltenia (CAO) spune că va da drumul lucrărilor imediat ce poate deschide şantierul, adică din luna martie. „Unul dintre proiectele proprii, cu banii Companiei, este canalizarea din zona parcului Corniţoiu. Este cunoscut faptul că aici este o problemă cu mirosul şi se impune reabilitarea reţelei de canalizare pe o întindere de 200 de metri“, a declarat directorul CAO, Doru Buruiană.

Apă potabilă pe conductă industrială

Tot din acest an, craiovenii din zona Bordei – Lăpuş-Argeş vor fi scoşi de pe conducta industrială care deserveşte platforma industrială a oraşului. Aici conductele sunt destul de vechi și pentru că marile fabrici nu mai funcţionează la capacitatea reală, apa stă pe reţea, iar calitatea ei îi nemulţumeşte pe abonaţii CAO. Prin urmare, Compania s-a văzut nevoită să-şi separe abonaţii, persoane fizice, de foştii coloşi industriali.

Casieri proprii la asociaţii problemă

Alte noutăţi ar fi că din acest an CAO este cu ochii pe asociaţiile de proprietari, unde îşi va trimite oameni să-i supervizeze pe casieri. „Ne vom trimite propriii angajaţi să asiste la încasări. În acest fel, cei de la asociaţii, şi mă refer aici la cele cu mari probleme, nu mai pot susţine că proprietarii nu plătesc“, a precizat Doru Buruiană, directorul CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS