16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe timid producţia la Ford

Începe timid producţia la Ford

Ford începe anul cu o producţie de 60 de maşini în ianuarie. Câteva B-Max „made in Craiova“ vor fi expuse la Salonul Auto de la Geneva în luna martie. De asemenea, toate prototipurile Ford B-Max realizate la Craiova au trecut de testele din Germania.

Ford a început de ieri producţia mult aşteptatului model B-Max, dar maşinile nu vor ajunge la clienţi, momentan, ci vor fi folosite numai pentru uz intern. La o dată la care fabrica ar fi trebuit să duduie, iar volumul de producţie trebuia să fie de 250.000 de unităţi pe an, Uzina Ford de la Craiova începe în ritm de melc, cu câteva zeci de automobile pe lună. Potrivit unor surse din fabrică, ieri a demarat producţia primelor automobile Ford B-Max la Craiova, care sunt asamblate pe noua linie de producţie, deşi aceasta nu este finalizată 100%.
„Volumul de producţie va fi destul de mic într-o primă fază. Nu vom depăşi 60 de maşini în luna ianuarie. În medie, vom face câteva automobile pe săptămână. Nu putem spune că este producţia-pilot, ci mai degrabă o pregătire pentru producţie“, a spus o persoană din interiorul fabricii. Primele autoturisme B-Max vor intra în fabricaţie pentru a fi testate linia de producţie, instalaţiile noi, roboţii industriali, dar şi pentru ca muncitorii români să se acomodeze cu noul model. Compania numeşte noile autoturisme „unităţi de pre-producţie“, pentru că preced adevărata producţie care va începe în luna mai. Ford a confirmat şi la nivel oficial începerea pregătirilor pentru producţia B-Max.
Reprezentanţii companiei au declarat pentru GdS: „Ford România confirmă că în această săptămână vom începe construirea unor unităţi din modelul B-Max pentru testarea facilităţilor de producţie. Aceste unităţi vor fi folosite intern pentru a pregăti producţia de masă şi pentru ca angajaţii noştri să se familiarizeze cu produsul. După cum am menţionat şi în trecut, producţia de masă va demara ulterior în acest an“. 
Ford a întrerupt în octombrie 2011 producţia autoutilitarei uşoare Transit Connect, care era asamblată în Bănie. Producţia a fost mutată în Valencia (Spania), unde se vor fabrica doar maşini pe platformă „C“, urmând ca în Craiova să se producă automobile mai mici, pe platformă „B“.
Până acum, Ford nu a spus o dată exactă a demarării producţiei de masă la Craiova. Anul trecut, producătorul auto susţinea că va demara producţia în prima parte a anului 2012, fiind vehiculate lunile aprilie – pentru testarea finală a liniei de producţie şi mai – pentru începerea producţiei de masă a automobilului B-Max. Tot în aprilie ar trebui să înceapă şi fabricarea motorului EcoBoost, de 1 litru. 

Prototipurile au trecut testele

Surse oficiale din cadrul Ford au confirmat faptul că toate cele 36 de prototipuri ale modelului B-Max au fost deja finalizate în fabrica din Craiova încă de anul trecut, iar pe finalul anului s-au încheiat şi testele în Germania. Noul model poate intra în fabricaţie la Craiova, dar încă nu se ştie volumul producţiei, care depinde, în principal, de cererea de pe piaţă.

Ford e cu ochii pe Craiova

Autoturismele Ford B-Max care se fabrică în aceste zile la Craiova sunt foarte importante pentru companie, atenţia Ford fiind aţintită către România. Potrivit aceloraşi surse oficiale, câteva dintre maşinile care se produc în aceste săptămâni la Craiova vor fi expuse la Salonul Auto de la Geneva în luna martie. 

Un alt model ce va fi fabricat a Craiova. Să fie SUV-ul Ford?
Ford a făcut publice primele informaţii şi fotografii ale conceptului EcoSport, autovehicul ce anticipează un SUV de oraş, de clasă mică (segment B), construit pe aceeași platformă tehnică precum și B-Max, micul monovolum care va fi produs exclusiv la Craiova, informează site-ul specializat pe piaţa auto, www.0-100.ro. Ford a anunţat în 2011 că la Craiova, pe lângă B-Max, va fi produs încă un model de clasa „B“, ceea ce poate însemna ca versiunea de serie a lui EcoSport va fi produsă în viitor şi în România. Când va intra în producţia de serie, EcoSport va fi fabricat pentru început în India şi Brazilia, dar maşina va fi produsă şi în alte uzine care vor fi anunțate ulterior, potrivit Ford, citat de www.0-100.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS