12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentura Severinului a fost inaugurată

Centura Severinului a fost inaugurată

Mult aşteptata centură de ocolire a municipiului Drobeta Turnu Severin a fost, în sfârşit, inaugurată luni după-amiază. La inaugurare au fost prezenţi constructorii, reprezentanţii Companiei Drumurilor Naţionale, prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, şi preşedintele consiliului judeţean, Marius Bălu. Luni a fost inaugurat de fapt cel de-al doilea tronson al centurii de ocolire a municipiului Drobeta Turnu Severin, după ce evenimentul a fost amânat de mai multe ori din cauza problemelor tehnice cu care s-au confruntat constructorii. De acum, traficul greu al municipiului va fi deviat, reuşindu-se astfel conservarea lucrărilor de reabilitare a covorului asfaltic din oraş.
Centura de ocolire a municipiului Severin face parte dintr-un amplu proiect care a fost împărţit în două secţiuni. Prima se referă la reabilitarea tronsonului de drum situat între ieşirea din Şimian şi până la centura de ocolire, iar a doua secţiune se referă la porţiunea reabilitată între Bahna şi centura de ocolire a municipiului.
„Am inaugurat o investiţie deosebit de importantă nu numai pentru Drobeta Turnu Severin, ci pentru întreg judeţul Mehedinţi. În prezent, în proporţie de 70%, drumurile naţionale din judeţ sunt modernizate. Se lucrează pe dealul Colibaşi, la drumul spre Târgu Jiu, şi pe sectorul Strehaia – Filiaşi. Aveam nevoie de o şosea de centură modernă şi realizarea acestui obiectiv a deschis noi oportunităţi de atragere a investiţiilor. Mă bucur să constat că, în cei trei ani de mandat ca prefect al judeţului, Mehedinţiul s-a schimbat radical şi am reuşit, alături de ceilalţi factori din administraţia locală, să realizăm pentru judeţul nostru ce nu s-a realizat în 20 de ani“, a declarat prefectul Ion Mâţu.
Lucrările la centură au costat 46 de milioane de euro, 19 milioane de euro fiind asigurate de Guvernul României.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS