10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea de Conturi caută banii RAADPFL la primărie

Curtea de Conturi caută banii RAADPFL la primărie

În urma unui control efectuat în ograda RAADPFL Craiova, Curtea de Conturi a descoperit neconcordanţe în întocmirea situaţiilor financiare, în gestionarea fondurilor publice. Drept urmare, Regia a fost obligată să ia măsuri de recuperare a prejudiciului, adică să recupereze de la primărie 40.000 de lei contravaloarea unor lucrări efectuate în contul primăriei în perioada anilor 2005-2007.
Primăria Craiova riscă să fie acţionată în instanţă de una dintre propriile Regii, pentru că a uitat să-i plătească banii pe lucrările efectuate. Nu că RAADPFL, pentru că despre ea este vorba, ar dori să recupereze nişte sume făcute uitate de autoritatea care o tutelează, dar în ecuaţie a intrat şi Curtea de Conturi. În urma unui control, aceasta a descoperit că primăria nu ar fi plătit Regiei suma de 40.000 de lei, «un mizilic», după cum spun reprezentanţii Regiei, dar această restanţă este de prin anii 2005-2007. La acea dată, Primăria Craiova a alocat mai multe fonduri pentru modernizarea Grădinii Zoologice din Parcul «Romanescu» (150.000 de lei), iar de lucrări s-a ocupat chiar RAADPFL Craiova. „Noi am  efectuat diverse lucrări pentru primărie, cum este şi aceasta la Grădina Zoologică. O parte din bani au fost plătiţi, o altă parte însă nu sunt recuperaţi nici la această oră, ţinând cont că modernizările s-au efectuat prin anii 2005-2006. Problema este că noi spunem că lucrările au un preţ, primăria susţine că au fost alte costuri. Iar acum suntem într-o fază de negocieri, căutăm acte, căutăm oameni care să ne demonstreze că aceste lucrări au fost efectuate şi au avut preţul respectiv. Din păcate, toate acestea s-au întâmplat în timpul vechii conduceri, perioadă din care noi am moştenit tot felul de probleme şi, mai ales, lipsuri“, a spus directorul economic al RAADPFL Craiova, Cornelius Chiriac. Similară este şi situaţia lucrărilor de modernizare ale WC-ului public din English Park, care, susţine conducerea RAADPFL, au fost efectuate, dar au rămas neplătite, însă nu are acte care să ateste că a făcut aceste lucrări.
În prezent, nu mai există nici un semn al acestor lucrări de modernizare. Grădina Zoologică este pe moarte, iar WC-ul din centrul oraşului împrăştie un miros insuportabil chiar sub ferestrele primăriei şi prefecturii.

Unde sunt actele ?

 Iţele sunt destul de încurcate, din moment ce primăria nu a decontat costurile. Fie Regia a efectuat lucrările, dar a umflat preţurile, fie lucrările au fost făcute la preţurile declarate, dar au dispărut actele justificative, fără de care primăria nu poate plăti. „La momentul în care primăriei i s-a solicitat să facă plata pentru respectivele lucrări, s-a cerut dovada din care să reiasă cantitatea lucrărilor şi calitatea lor, raport avizat de inspectorul de specialitate din cadrul primăriei care la acea dată avea în fişa postului competenţa să recepţioneze respectivele lucrări. Cum documentele solicitate nu au fost prezentate, nu a existat baza legală pentru a se putea face plata lucrărilor“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
• Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS