5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudenţii la drept se profesionalizează

Studenţii la drept se profesionalizează

Tinerii care visează la o carieră de succes în domeniul justiţiei trebuie să se implice încă din facultate în diverse acţiuni. Acesta este unul dintre mesajele transmise celor aproximativ 100 de studenţi ai Facultăţii de Drept din Craiova care au participat ieri la conferinţa „Despre valori în cariera ta“, organizată la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, de Asociaţia Liderjust, în cadrul proiectului „Busolă în carieră“, un program de orientare profesională pentru studenţii de la facultăţile de drept. „Conferinţa de astăzi (ieri – n.r.) este prima din cadrul acestui proiect, care este finanţat de Ambasada Statelor Unite ale Americii, şi propune un dialog liber între invitaţi şi studenţi, în vederea motivării şi ghidării acestora pentru alegerea conştientă a carierei în domeniul juridic. Ne dorim ca studenţii la drept să conştientizeze că este nevoie de aportul lor pentru viitorul societăţii româneşti pentru o justiţie mai bună. De asemenea, vrem să arătăm care sunt avantajele şi dezavantajele profesiilor juridice după terminarea facultăţilor de drept şi ne dorim să-i încurajăm să participe la diverse acţiuni juridice sau nonjuridice. Contează foarte mult implicarea lor“, a declarat Lucian Stuparu, reprezentant al Liderjust.

Pentru a avea o carieră de succes, trebuie efort şi muncă

La eveniment au participat Codru Vrabie (membru în Consiliul Naţional de Integritate), conf. univ. dr. Dan Ştefan Spânu (preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România) şi prof. univ. dr. Ion Turculeanu (decanul Baroului Dolj). Aceştia le‑au vorbit studenţilor despre „cheia succesului“ în cariera lor, despre valorile care îi motivează şi modalităţile de a depăşi obstacolele care se ivesc. „Mesajul pe care încercăm să-l transmitem este că, pentru a avea o carieră de succes şi ca să poţi să câştigi, trebuie foarte mult efort, foarte multă muncă“, a precizat Lucian Stuparu, care a explicat că, la nivel naţional, ieri s-au desfăşurat simultan conferinţe similare în patru oraşe – Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Craiova.

Stagii de practică pentru cei interesaţi

Pe lângă conferinţele de ieri, proiectul „Busolă în carieră“ mai cuprinde stagii de practică. A doua componentă a programului este reprezentată de două sesiuni de internship, fiecare de câte două luni (aprilie-mai 2012, respectiv octombrie-decembrie 2012). Unii studenţi care au participat ieri la conferinţa „Despre valori în cariera ta“ vor avea posibilitatea să facă practică în Bucureşti, în instituţii publice şi private partenere ale programului, putând opta pentru două tipuri de internship. „Cei interesaţi pot alege fie stagii de practică determinate, adică faci o perioadă de timp stagiatura la un avocat sau la o instanţă, fie stagii de practică alternativă, unde să faci o perioadă de stagiatură la avocat, o perioadă la instanţă, astfel încât să poţi trece prin toate profesiile şi, dacă nu eşti decis, să poţi alege mai uşor către ce te orientezi“, a precizat Lucian Stuparu. Pe perioada acestei practici, studenţii vor beneficia de burse de 500-600 de dolari, care să le asigure cazarea şi masa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII