11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDe la prieteni la iubiţi

De la prieteni la iubiţi

Un bărbat şi o femeie care se cunosc de mult şi sunt prieteni de ani buni pot ajunge la un moment dat să îşi dea seama că între ei există ceva mai mult decât o simplă amiciţie

Se spune că cele mai fericite cupluri sunt cele a căror relaţie a început de la o amiciţie dezvoltată în prietenie şi apoi transformată în iubire. În definitiv, este cât se poate de adevărat că dacă între două persoane de sex opus există o relaţie pur platonică, fiecare ajunge să îl cunoască pe celălalt la un nivel mai profund, mai semnificativ, datorită faptului că relaţia respectivă nu se bazează pe sex. Prieteniile dispun de toate datele necesare pentru a se dezvolta în ceva mai mult decât atât, însă, dacă vă aflaţi în postura de a lua o decizie de acest fel, ar fi bine să puneţi unele lucruri în balanţă.

Stabiliţi ce anume generează noile sentimente

Este foarte important să înţelegeţi de ce sentimentele pentru cel sau cea care făcea parte din categoria „prieteni“ au devenit mai profunde. Se poate ca fenomenul să se întâmple pentru că tocmai aţi încheiat o relaţie şi singurătatea vă apasă ori se poate să aveţi deja o relaţie, dar care trece în prezent prin unele dificultăţi. La fel de bine este posibil ca nou-descoperitele sentimente să apară din cauza faptului că prietenul a început o idilă nouă, din cauza căreia nu mai petrece la fel de mult timp cu dumneavoastră, fapt ce vă stârneşte gelozia. Există multe lucruri care pot declanşa o astfel de transformare. Fiţi sincer cu propria persoană în legătură cu originea reală a sentimentelor, pentru că există pericolul ca, deşi în acest moment simţiţi că sunteţi îndrăgostit lulea, fluturaşii din stomac să dispară în momentul în care lucrurile se aşază pe un făgaş normal în viaţa dumneavoastră. Tocmai de aceea este indicat să nu mărturisiţi noile sentimente decât dacă aveţi convingerea că ele sunt reale.

Discutaţi despre situaţia apărută

Când ambele persoane care joacă acest joc încep să simtă „altceva“ una pentru cealaltă, este mult mai uşor să vorbiţi despre acest lucru. Dacă însă nu ştiţi nimic despre sentimentele celuilalt, este foarte posibil să vă fie puţin jenă să deschideţi subiectul, cel mai probabil de teamă să nu vă confruntaţi cu o respingere. Chiar şi aşa, nu amânaţi momentul: cu cât îl întârziaţi mai mult, cu atât situaţia va deveni mai jenantă pe termen lung. Abordaţi-vă prietenul cu sinceritate, dar pregătiţi-vă sufleteşte şi pentru eventualitatea (posibilă) ca sentimentele să nu vă fie împărtăşite. Dacă însă prietenia este suficient de solidă încât să reziste unui astfel de şoc, veţi reuşi să discutaţi acest subiect şi să cădeţi de acord dacă este sau nu o decizie bună pentru amândoi să duceţi actuala relaţie la nivelul următor.

Iertaţi

Primul lucru pe care trebuie să îl aveţi în vedere atunci când vă puneţi sufletul pe tavă în faţa prietenului pe care îl vreţi iubit este faptul că dumneavoastră, cel care îşi mărturiseşte sentimentele, aţi avut timp să procesaţi informaţia. Pentru celălalt, însă, este posibil ca totul să fie o mare supriză. S-ar putea să râdă sau chiar să se sperie de întorsătura pe care o poate lua prietenia. De aceea, nu insistaţi prea mult în aşteptarea unui răspuns – daţi-i şi celuilalt să proceseze informaţia în felul său. Nu insistaţi şi nici nu îl faceţi pe celălalt să se simtă prost în cazul în care nu vă împărtăşeşte sentimentele. Este foarte posibil ca şi actualul prieten, viitorul posibil iubit, să simtă „altceva pentru dumneavoastră“, dar să nu se fi gândit la posibilitatea de a duce relaţia mai departe, de teamă ca relaţia de prietenie să nu se strice. Acordaţi-i celuilalt spaţiu, lăsaţi-l să se gândească bine şi să cântărească toate aspectele, bune sau rele. Şi, mai ales, pregătiţi-vă, pentru că s-ar putea să dureze ceva timp.

Prietenia se va schimba

Mulţi dintre cei care au o prietenie cu o persoană de sex opus ezită să schimbe statutul relaţiei de teamă ca prietenia să nu se strice. Această teamă este oarecum întemeiată pentru că, după cum avertizează psihologii, relaţia de prietenie se schimbă oricum în momentul în care una dintre persoanele implicate dezvoltă sentimente de dragoste. Rămâne de văzut dacă schimbarea va aduce o iubire sau dacă va pune capăt unei prietenii frumoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII