12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, prima la hărţuirea pe internet

România, prima la hărţuirea pe internet

În România există cea mai mare incidenţă a hărţuirilor din Europa, conform studiului Eu Kids Online II, realizat la iniţiativa Comisiei Europene în 23 de ţări europene, informează realitatea.net. 41% din copiii români intervievaţi au declarat că au fost hărţuiţi, atât în lumea reală, cât şi prin intermediul noilor tehnologii.
Hărţuirea şi abuzul pe internet sunt probleme importante pentru online-ul în România, potrivit raportului de activitate al liniei de consiliere Helpline, lansat de Salvaţi Copiii România.  Helpline-ul se adresează celor care au întâmpinat probleme pe internet şi poate fi accesat prin intermediul paginii web www.sigur.info/helpline, reprezentând un serviciu gratuit de informare şi consiliere privind utilizarea în siguranţă a internetului de către copii.
Pe parcursul celor doi ani de funcţionare a Helpline-ului au fost primite peste 650 de apeluri şi sesizări atât din partea copiilor, cât şi a adulţilor. Problemele semnalate cel mai frecvent sunt: hărţuirea şi intimidarea pe internet – cyberbullying (218), înstrăinarea datelor personale (149), cazuri de fraudă şi/sau spam (35), pornografie/conţinut ilegal (24) şi şantaj (20).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS