24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştirti

Insolvenţe mai puține în Oltenia
Numărul firmelor care au intrat în insolvenţă în luna septembrie s-a diminuat considerabil faţă de alte luni de vârf ale anului, când sute de firme din fiecare judeţ ajungeau în pragul falimentului. Potrivit datelor statistice de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în luna analizată, cele mai multe firme din Oltenia intrate în insolvenţă au fost din Dolj (36 de societăţi), iar cele mai puţine, din Vâlcea (două societăţi). Din Gorj au intrat în procedură de insolvenţă zece firme, iar din Olt şi Mehedinţi – câte trei . În Dolj, în acest an, recordul insolvenţelor s-a înregistrat în februarie, cu 211 societăţi, respectiv în martie, când 180 de firme au ales calea insolvenţei sau au fost forţate de împrejurările economice să adopte această cale. Potrivit directoarei Oficiului Registrului Comerţului Dolj, Oana Dincă, numărul mai mare de insolvenţe din Dolj se datorează faptului că judeţul este unul cu un număr mare de persoane juridice şi „cu un număr de operaţiuni la Registrul Comerţului aproape dublu faţă de alte judeţe ale Olteniei“.
• Ramona Olaru

Proiect de peste opt milioane de lei pentru judeţul Olt
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt au anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, finalizarea proiectului Grupul Local „Prietenii pescarilor olteni“. Prin intermediul Programului Operaţional pentru Pescuit se urmăreşte atragerea de fonduri în valoare de aproximativ 8.720.000 de lei, având ca scop participarea activă la dezvoltarea economică, socială şi culturală a comunităţilor din zona pescărească delimitată de comunele membre Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Corabia, Vişina, Gârcov, precum şi promovarea şi sprijinirea participării reprezentanţilor locali la procesul decizional şi de planificare a dezvoltării pentru sporirea capacităţii de a acţiona în vederea minimalizării declinului zonei pescăreşti şi a reconversiei acesteia. Este un proiect finanţat prin intermediul Axei Prioritare 5 – Asistenţă Tehnică, a Programului Operaţional pentru Pescuit 2007-2013.
• Maria Oporan

AJOFM a returnat statului peste 15 milioane de lei
Faţă de anul trecut, cheltuielile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj cu indemnizaţiile de şomaj au scăzut la jumătate. AJOFM Gorj a returnat 15,7 milioane de lei, economii care s-au făcut şi la cheltuielile cu personalul instituţiei, cu şomerii, dar şi pe alte domenii. Ion Târlea, şeful Serviciului Buget din cadrul AJOFM Gorj, a spus că excedentul s-a înregistrat şi ca urmare a scăderii numărului de şomeri. „Am renunţat la această sumă pentru că nu o puteam cheltui şi banii au fost puşi la dispoziţia Agenţiei Naţionale, să îi dea altor judeţe. Nivelul şomajului a fost anul trecut de 10,54%, iar în acest an – de 7,46%. Deci, am plătit cu 8,8 milioane de lei mai puţin la indemnizaţiile de şomaj faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cinci milioane mai puţin la transferuri. A mai fost o sumă de aproximativ două milioane de lei pe care o planificasem pentru lucrările de extindere a sediului, dar constructorul a renunţat“, a declarat Ion Târlea, reprezentant al AJOFM Gorj.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS