22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsigurarea obligatorie nu l-a ferit de trăsnet

Asigurarea obligatorie nu l-a ferit de trăsnet

Un craiovean susţine că i-a fost trăsnită casa în urmă cu cinci luni, dar nici până acum nu a primit o despăgubire de la firma de asigurări cu care are încheiată o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei. Reprezentanţii Astra dau vina pe birocraţie.

Costel Mincă, din Craiova, a reclamat la GdS faptul că un trăsnet i-a lovit casa în luna mai a acestui an şi de atunci omul încearcă să obţină banii de la firma de asigurare cu care are încheiată o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei. Pe 16 ianuarie 2011, familia bărbatului a încheiat cu Astra Asigurări o poliţă de asigurare obligatorie pentru casa din strada Marinei, nr. 54. Poliţa asigură locuinţa şi pentru riscuri suplimentare: incendiu, trăsnet, explozie, izbire de către vehicule şi altele. Costel Mincu susţine că, în luna mai a acestui an un trăsnet i-a lovit casa, retezând coşul de la centrală. „În urma descărcărilor electrice de pe data de 29.05.2011 (…) mi-au fost afectate şi distruse mai multe bunuri, respectiv televizor, hidrofor, interfonul, calculatorul centralei termice, coşul centralei, izolaţia casei şi o ţeavă de la instalaţia de căldură. Menţionez că îmi plouă în casă de la acel trăsnet (…) Cei de la Astra mi-au spus că pot să-mi repar singur casa, dar nu cu o firmă de construcţii, pentru că ei nu o să-mi dea decât o sumă pe care o calculează cei de la Bucureşti“, a spus Costel Mincă.

Dus cu… zăhărelul

Bărbatul a reclamat faptul că de cinci luni nu i-a fost plătit nici un ban din dauna cuvenită pe asigurare. „Eu nu mai pot aştepta, că trebuie să-mi repar casa. A venit frigul şi am doi copii mici. Trebuie să dau drumul la centrală. Nu mai pot sta cu casa aşa. Chiar vineri a venit cineva de la firma de asigurări, dar nu a făcut nici o poză, că a zis că nu se poate urca pe schelă, că are rău de înălţime. Cât să mai aştept?“.

Astra dă vina pe… instalaţiile electrice

Timp de cinci luni, craioveanul nu a obţinut nici un punct de vedere oficial de la firma de asigurări cu care a încheiat poliţa. În prezent, omul nu ştie nici dacă i s-a respins dosarul, nici care sunt motivele pentru care nu a primit despăgubirea. Reprezentantul Astra Asigurări care s-a ocupat de caz, Constantin Preda, a precizat că nici după cinci luni de la descărcările electrice invocate de Mincă nu se ştie exact dacă trăsnetul a lovit casa sau instalaţia electrică. „Poliţa încheiată este una obligatorie, iar unul dintre bonusuri este în caz de trăsnet, dar numai dacă trăsnetul loveşte direct casa. Se pare că a fost un trăsnet la linia electrică, care a afectat toate casele din zonă. Nici până acum nu ni s-a răspuns de la CEZ dacă a fost un trăsnet direct asupra casei respective. Noi nu putem vedea la faţa locului pentru că trebuie să ne urcăm pe casă pe o schelă şubredă…“, s-a scuzat reprezentantul firmei de asigurări. El nu a precizat cât timp mai trebuie să aştepte clientul său pentru un „verdict“, dar a menţionat că „soluţionarea cazului se poate face şi mâine, cu condiţia să vedem ce se întâmplă acolo“. În replică, Costel Mincă a precizat că locuinţele din jur au fost afectate în timpul furtunii de pe 29 mai, dar că probele arată că un trăsnet a lovit casa sa, drept dovadă „stă coşul de fum care a fost retezat de la jumătate şi a fost aruncat în curte. În plus, vecinii sunt martori, pentru că făceau grătar în curte şi au văzut cum a fost lovită casa mea de trăsnet“. Până la închiderea ediţiei, CEZ nu a putut preciza dacă locuinţa lui Mincă a fost sau nu lovită de trăsnet.

Păgubitul s-a adresat instanţei

Costel Mincă a declarat că, sătul fiind să aştepte plata daunelor timp de circa cinci luni, a decis să se adreseze instanţei, să îşi ceară astfel drepturile. „Numai aşa mai am speranţă că îmi vor rezolva cazul. Am vorbit cu un avocat şi am introdus acţiune în instanţă“, a precizat Mincă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII