8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate 600.000 de români suferă de diabet zaharat

600.000 de români suferă de diabet zaharat

Peste 600.000 de români suferă de diabet zaharat, în timp ce la nivel mondial 366 de milioane de persoane au fost diagnosticate cu această afecţiune, a declarat, azi, preşedintele Asociaţiei Române a Educatorilor în Diabet (ARED) prof. dr. Maria Moţa.
"Se estimează că numărul celor care suferă de diabet, dar nu au fost diagnosticaţi, se ridică la aproape un milion. Potrivit ultimelor date, la nivel mondial, peste 4,6 milioane de decese au fost cauzate de diabet", a precizat Moţa,citat de NewsIn.
Specialiştii estimează că, până în 2030, numărul cazurilor de diabet va depăşi 600 de milioane în toată lumea.
Medicii spun că riscul îmbolnăvirii scade cu 50% prin măsuri de prevenţie, care presupun o dietă echilibrată, bazată în principal pe fructe şi legume, dar şi prin sport.
Începând din 15 octombrie, circa 10.000 de pacienţi cu diabet zaharat vor fi consiliaţi şi educaţi în cadrul unui program pilot, lansat de Lilly Diabetes. Programul se va derula pe o perioadă de şase luni, în 15 centre universitare din ţară, respectiv în Bucureşti, Ploieşti, Craiova, Turnu Severin, Iaşi, Suceava Cluj, Timişoara, Oradea, Constanţa, Sibiu, Târgu Mureş, Galaţi, Braşov şi Baia Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII