3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNici un leu pentru Zilele Craiovei

Nici un leu pentru Zilele Craiovei

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a primit ieri o misiune grea de la consilierii locali: i s-a trasat sarcina de a organiza Zilele Craiovei, la sfârşitul lunii viitoare, dar fără a cheltui nici un ban de la bugetul local.
Chemaţi să aprobe programul manifestărilor de Zilele Craiovei, consilierii ar fi vrut să-l întrebe pe primar, în şedinţa de ieri, câţi bani are de gând să cheltuiască pentru acest eveniment. Cum Solomon a lipsit de la şedinţă, consilierii locali portocalii n-au avut cui să ceară socoteală.
„Este o zi minunată pentru craioveni şi voi vota cu siguranţă acest proiect, chiar cu ambele mâini, însă vreau să ştiu exact suma care va fi cheltuită pentru acest proiect. Concret, mă interesează să ştiu cine cântă şi pentru ce sumă la concertele pe care le va organiza Primăria Craiova. Spun asta pentru că am organizat anul trecut Zilele Craiovei, dar şi Romanian Music Awards, fără nici un ban. Deci se poate“, a susţinut consilierul Niuri Radu Valenţiu Ţui. „Aşa cum domnul viceprimar Mărinică Dincă a reuşit anul trecut să atragă sponsori, cred că şi domnul primar Solomon poate să organizeze aceste manifestări cu zero lei de la buget. Sunt ferm convins că domnul viceprimar îl va susţine şi îi va împărtăşi din secretele unei asemenea realizări“, a susţinut consilierul Marian Vasile.
Dan Cherciu a avut aceeaşi opinie, propunând un amendament în acest sens la proiectul de hotărâre a consiliului local: „Vă supun aprobării un amendament prin care să păstrăm programul propus de primărie, însă cu menţiunea că bugetul alocat este zero şi executivul are obligaţia să caute sponsorii care pot acoperi cheltuielile implicate de aceste manifestări“. „Am organizat anul trecut Zilele Craiovei fără nici un leu, putem să o facem şi acum. Sunt dispus să mă ocup de acest proiect şi sunt convins că o să iasă foarte bine“, a declarat şi Mărinică Dincă.
Supus la vot, programul pe care Antonie Solomon îl propusese de Zilele Craiovei a fost aprobat în unanimitate de consilierii prezenţi (toţi de la PDL), cu amendamentul că nu se va aloca nici un leu de la buget pentru aceste manifestări.
• Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII