13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci ani de puşcărie pentru Samir

Cinci ani de puşcărie pentru Samir

Judecătorii Tribunalului Dolj s-au pronunţat ieri-seară în dosarul grupului de carderi condus de Samir Sprînceană, dosar care se află pe rolul instanţei de aproape un an. Cei şase inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi şi au primit între trei şi cinci ani de închisoare pentru infracţiunile comise.
Samir Ionel Sprînceană, unul dintre „campionii“ restituirilor ilegale de TVA din judeţul Dolj, a fost arestat la începutul lunii iunie, împreună cu Ovidiu Doran, Iulian Niţulescu, Claudiu Bălan, Gigi Toma şi Liviu Sfetcovici, toţi fiind acuzaţi de procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova de constituirea unui grup infracţional organizat şi deţinerea de echipamente pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică.
Pe 1 iunie 2010, ofiţerii BCCO Craiova i-au reţinut în vama Cenad pe Samir Sprînceană, Ovidiu Doran şi Iulian Niţulescu. Cei trei erau în drum spre Germania, unde se duceau să recupereze aparatura pentru copierea datelor de pe cărţile de credit. Procurorii  au mai stabilit că grupul infracţional era condus chiar de Samir Sprînceană, omul de afaceri craiovean trimis în judecată în anul 2006 pentru returnări ilegale de TVA. Samir era cel care coordona activităţile membrilor grupului, se ocupa de cumpărarea aparaturii, ba chiar şi încerca să ajute „săgeţile“ prinse la „lucru“ de autorităţile străine. Dispozitivele „skimmer“ cumpărate de Samir erau montate de „săgeţi“ pe bancomate din Germania, Franţa şi Italia pentru copierea datelor cardurilor bancare. Ulterior, aceste date erau transferate pe carduri „blank“, după care erau retrase diverse sume de bani. În luna octombrie, procurorii au încheiat cercetările în acest caz şi l-au trimis în judecată pe Samir Sprînceană şi pe ceilalţi cinci inculpaţi.
Judecătoarea Maria Nicola de la Tribunalul Dolj i-a găsit vinovaţi şi i-a condamnat pe cei şase inculpaţi. Samir Sprînceană a primit cinci ani de închisoare, ca şi Toma, Niţulescu şi Doran. Mai uşor au scăpat Sfetcovici şi Bălan, care s-au ales cu trei ani, respectiv trei ani şi şase luni de pușcărie. Instanţa a respins cererea privind restituirea dosarului la procurori pentru refacerea urmăririi penale formulată de Samir, Bălan şi Niţulescu. De asemenea, instanţa a dedus din pedepsele date inculpaţilor cele opt luni petrecute de aceştia în arest. Fiecare dintre cei şase a fost obligat să achite câte 3.500 de lei drept cheltuieli judiciare. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă, inculpaţii putând să o conteste cu apel, după care cu recurs. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII