16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateYazaki a angajat 600 de oameni în Caracal

Yazaki a angajat 600 de oameni în Caracal

Furnizorul de cablaje pentru Ford, Yazaki, deschide pe 6 octombrie o nouă fabrică în România, în judeţul Olt. Yazaki a angajat deja 600 de oameni în Caracal, iar până în primăvară fabrica va avea personal cât toţi furnizorii din Craiova la un loc.

Producătorul japonez de componente auto Yazaki a anunţat ieri că deschide oficial fabrica din Caracal, judeţul Olt, pe 6 octombrie. Furnizorul va produce pentru Ford România cablajele noului model Ford B-Max, care ar putea intra în fabricaţie în primăvara anului viitor în uzina auto din Craiova. Yazaki nu a dat încă detalii despre valoarea investiţiei din Caracal sau despre numărul de angajaţi ai noii fabrici. În schimb, primarul oraşului Caracal, Gheorghe Anghel, a declarat, pentru GdS, că furnizorul de componente pentru Ford a închiriat un spaţiu de producţie în incinta fostei fabrici Romaniţa, pe care l-a reamenajat de curând. Primarul susţine că japonezii au angajat deja 600 de persoane din Caracal: „Până acum au angajat circa 600 de persoane, iar până în primăvară vor să ajungă la 1.000 de persoane. Au fost angajate mai multe categorii de persoane şi tineri şi mai în vârstă, şi necalificaţi, şi ingineri, economişti. Pe primele două luni, cât durează pregătirea personalului, oamenii primesc salariul minim pe economie, plus tichete de masă, urmând ca după două luni să ia 1.000 de lei pe lună şi bonuri de masă“.
 Yazaki mai are două fabrici pe teritoriul României, la Arad şi la Ploieşti, în care produce componente, în special cablaje, pentru mulţi producători auto. În Arad, japonezii s-au asociat cu nemţii de la Siemens pentru a produce pentru Ford, BMW şi Renault. Yazaki România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 123 de milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

Mai mulţi angajaţi în Caracal decât în Craiova

Yazaki este al doilea furnizor Ford care se stabileşte în judeţul Olt, după Grupul IAC, a cărui fabrică a fost ridicată din temelii în Balş, şi care produce plasticele pentru autovehiculele Ford. Împreună, cei doi furnizori ar avea 1.400 de angajaţi până la primăvară, adică aproape jumătate din câţi angajaţi are fabrica Ford din Craiova în acest moment. De asemenea, deşi pe platforma industrială din incinta fabricii Ford s-au instalat cei mai mulţi furnizori de componente auto, aceştia – în număr de opt – nu au anunţat până acum că vor face angajări care să totalizeze peste 1.000 de persoane. Furnizorii din Craiova vor angaja cel mult 900 de persoane, dar în timp, atunci când fabrica auto va funcţiona la parametri normali. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII