12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSămânţă de scandal în Piaţa Craioviţa

Sămânţă de scandal în Piaţa Craioviţa

Comercianţii şi producătorii agricoli care îşi vând produsele în piaţa din cartierul Craioviţa Nouă s-au revoltat ieri împotriva conducerii SC Pieţe şi Târguri SRL. Zecile de persoane supărate de noile modificări din incinta halei nu au putut fi liniştite decât cu poliţia.

Comercianții au fost anunţaţi cu trei zile în urmă să-şi „ia liber“, pentru că în piaţă se face curăţenie, ieri urmând să revină la muncă. Numai că ieri, când au intrat în hală, au găsit în alt sector mesele pe care îşi aşezau marfa, iar altele dispăruseră. Singura curăţenie, susţin comercianţii: „Au aruncat cu apă pe jos şi au vopsit câteva mese“. Nemulţumiţi, aceştia au început să vocifereze şi i-au cerut socoteală directorului şi administratorului pieţei, care tocmai încercau să le distribuie mesele la care să-şi desfăşoare de acum înainte activitatea. Cei care aveau câte două sau trei mese s-au trezit cu una singură, alţii au rămas „fără loc“, alţii au fost mutaţi din zona în care ei considerau că au un vad comercial mai bun. „Cum să nu fim nemulţumiţi când nu ne-am mai găsit mesele la locul lor? Mie nu îmi convine să pierd masa pentru care am plătit 300 de lei să o repar, să-i asigur închizătoare. Au chemat poliţia peste noi ca să ne intimideze. Noi le plătim taxe pentru mesele astea, iar ei ne tratează ca pe nişte cârpe“, se plângea un comerciant de la masa 132. Un comerciant care vinde în Piaţa din Craioviţa produse preambalate plăteşte cinci lei pe mp pentru o masă de 2,50 m, iar cel care vinde legume şi fructe – 7 lei/mp pentru o masă de 1,60 m, condiţiile închirierii spaţiilor din pieţele craiovene fiind prevăzute în HCL nr. 428/2010. Cu toate taxele pe care le plătesc, unii comercianţi au rămas fără locul de unde îşi asigurau câştigul zilnic. „Am rămas fără masă. Nu mi-au spus nimic. Dacă întreb, spun că pot să plec în altă parte dacă nu îmi convine. Eu sunt aici de când s-a deschis piaţa. Au modernizat-o, dar că ne mănâncă şobolanii cu marfă cu tot nu văd?“, este de părere alt comerciant.

Răbdare

Reprezentanţii SC Pieţe şi Târguri SRL spun că oamenii nu au nici un motiv să se revolte. „Nu am făcut decât să împărţim piaţa pe sectoare, să reamenajăm mesele şi să facem curat în hală. Acum am aşezat comercianţii de produse preambalate într-un sector, cei de legume şi fructe în alt sector şi producătorii în altul. Trebuie să aibă răbdare, nu rămâne nimeni fără masă. Sunt nemulţumiţi fără motiv, li se pare că aşa cum erau în zona veche aveau un vad mai bun, invocă diverse motive. Alţii şi-au pierdut mesele pentru că nu şi-au onorat acordurile“, a spus directorul SC Pieţe şi Târguri SRL Craiova, Bogdan Apostol. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII