10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a aprobat coşul de solidaritate pentru pensionari

Guvernul a aprobat coşul de solidaritate pentru pensionari

Guvernul a aprobat, în ședința de ieri, un proiect privind formarea „coșului de solidaritate“ pentru pensionari. Acest coș va cuprinde produse precum zahăr, ulei, făină, mălai și orez. Proiectul a fost aprobat chiar dacă președintele Traian Băsescu nu a încurajat această inițiativă pe care a etichetat-o drept „populistă“, el apreciind că „a venit timpul ca politicienii să nu mai păcălească oamenii“.
Potrivit unui memorandum aprobat de guvern în luna iulie, programul va fi implementat prin autoritățile locale, procesul fiind monitorizat de prefecți. În memorandum este precizat faptul că 2011 este ultimul an în care se derulează Programul European de Ajutoare pentru persoanele cele mai defavorizate din România, cu finanțare din partea UE, anul 2012 nefiind inclus în nici un fel de buget al Uniunii Europene. UNPR, inițiatorul proiectului, susține că produsele destinate pensionarilor „vor fi achiziționate prin contracte încheiate la nivel național, în urma unor licitații transparente, iar ambalarea și distribuirea pachetelor se vor realiza prin instituțiile administrației publice locale“. Astfel – susține partidul condus de Gabriel Oprea – „datorită discountului acordat de producători pentru contracte de asemenea proporții și datorită absenței adaosurilor comerciale practicate de intermediari, prețul la care pensionarii vor putea achiziționa alimente de bază (făină, zahăr, ulei, mălai, orez și altele) va fi considerabil mai mic decât cel din magazine“.
UNPR susține că impactul acestui program asupra bugetului va fi pozitiv, prin „susținerea producției  interne, la încurajarea competitivității, prin achiziții publice consistente și transparente, și va avea efecte de angrenare economică și de creare de noi locuri de muncă“.
• Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII