7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe reabilitează din nou drumul Filiaşi-Ciochiuţa

Se reabilitează din nou drumul Filiaşi-Ciochiuţa

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă că a semnat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a două porţiuni din DN 6, pe tronsonul Filiaşi-Ciochiuţa, de la kilometrul 268 la 297, respectiv de la 297 la 298. Valoarea contractului este de 66 de milioane de lei (fără TVA), iar banii provin de la bugetul de stat. Licitaţia organizată de CNADNR a fost câştigată de asocierea unor companii spaniole: Puentes Y Calzadas Infraestructuras S.L.U. & Contrat Ingenieria Y Obras SA. Lucrările vor dura un an, iar porţiunea ce va fi reabilitată este de peste 29 de kilometri. Un calcul matematic simplu arată că fiecare kilometru din acest drum va fi modernizat cu 2,2 milioane de lei (fără TVA).
În primăvara acestui an a fost inaugurat pasajul de la Ciochiuţa şi astfel a fost finalizată cea mai mare parte a lucrării. Drumul mai fusese reabilitat ani de-a rândul şi nefinalizat, după ce, în cele din urmă, grecii de la Prodeftichi au plecat fără să execute toate lucrările contractate.
Spaniolii de la Contrat Ingenieria Y Obras SA mai au lucrări de infrastructură în România, la Mihăileşti, judeţul Giurgiu, în valoare de 41 de milioane de lei (cu tot cu TVA), potrivit site-ului companiei.
• Ramona Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII