13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAbuz, fraudă şi mită electorală

Abuz, fraudă şi mită electorală

Ministrul muncii, Sebastian Lăzăroiu, le cere parlamentarilor, printr-o scrisoare, să sprijine adoptarea proiectului Legii asistenţei sociale, apreciind că „actualul sistem de asistenţă socială este unul al abuzului, fraudei şi mitei electorale“.
„Fac apel la dumneavoastră să sprijiniţi adoptarea proiectului Legii asistenţei sociale într-o formă care să ducă la îndeplinirea celor trei mari obiective: reducerea dependenţei asistaţilor sociali de stat, eliminarea riscurilor de fraudare şi eroare din sistem şi economisirea la buget a 0,8% din PIB până în 2013. Prin atingerea acestor obiective, România îşi va respecta obligaţiile asumate prin acordul cu finanţatorii internaţionali, ceea ce va duce la creşterea credibilităţii sale“, susţine ministrul muncii în scrisoarea trimisă parlamentarilor.
Ministrul susţine că Europa trece printr-o criză a statului asistenţial. „Eşecul comunismului este, în primul rând, eşecul statului atotputernic, aşa cum criza datoriilor suverane care bântuie astăzi Europa este şi criza statului asistenţial. Situaţia extrem de gravă în care se află mai multe state europene, care până nu demult treceau drept exemple ale bunăstării, nu ne poate lăsa indiferenţi. Nu ne mai putem minţi. Este momentul să spunem ce ne putem permite ca economie şi ce nu ne putem permite“, completează el. „Noi, politicienii, «dăm» ajutoare, «mărim» salarii, «dublăm» pensii, însă nu noi plătim facturile generozităţii noastre. Le plătesc contribuabilii, până la ultimul ban. Nu trebuie să uităm asta nici o clipă. A recurge la ajutorul statului trebuie să fie excepţie, nu regulă. Trebuie să-i ajutăm pe cei care se află cu adevărat în dificultate, nu pe cei care vor să-şi completeze veniturile cu ajutoare primite de la stat. Trebuie să privim sistemul de asistenţă socială nu numai ca o expresie a solidarităţii între cetăţenii acestei ţări, ci şi ca o investiţie în oameni. Actualul sistem de asistenţă socială este unul al abuzului, fraudei şi mitei electorale. Noua Lege a asistenţei sociale reprezintă primul pas în eliminarea răului din sistem şi, de aceea, consider că toţi cei responsabili trebuie să ne unim forţele în adoptarea cât mai rapidă a acestei legi“, conchide ministrul muncii, Sebastian Lăzăroiu, în scrisoare.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS