21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrările la Podişor modifică circulaţia pe bulevardul Carol I

Lucrările la Podişor modifică circulaţia pe bulevardul Carol I

Reabilitarea podului de la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Feldioara din Craiova va afecta traficul din această zonă pentru o perioadă de zece zile

Câştigătoare a licitaţiei pentru reabilitarea podului de pe bulevardul Carol I, SC Domarcons SA Craiova va demara activitatea în maximum două săptămâni, în acest timp primăria urmând să elibereze autorizaţia şi să emită ordinul de începere a lucrărilor. Podişorul de la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Feldioara s-a degradat din cauza infiltraţiilor de apă, exitând pericolul prăbuşirii, motiv pentru care s-a interzis încă din primăvară circulaţia pe sub el. Pentru proiectarea şi executarea lucrărilor de reabilitare, municipalitatea va cheltui aproape 500.000 de lei, dar a insistat ca traficul pe bulevardul Carol I să nu aibă de suferit pe perioada intervenţiei, „pentru că şi aşa circulaţia în Craiova este afectată de alte lucrări“. După întâlnirile dintre reprezentanţii constructorului, primăriei şi Poliţiei Rutiere, s-a ajuns la concluzia că circulaţia pe bulevardul Carol I va avea de suferit doar pe un singur sens de mers, cel dinspre gară spre centru, urmând ca traficul spre gară să se facă normal, pe toată durata lucrării. Investiţia va trebui finalizată în 45 de zile, iar constructorul susţine că va avea nevoie doar de zece zile pentru a termina lucrările de suprafaţă de pe bulevard. „Lucrarea va avea două etape. Mai întâi, se desface asfaltul de pe sensul de mers către gară, pentru a fi înlocuite conductele de apă care au fost cauza acelor infiltraţii. În acest timp, circulaţia către gară în zona podişorului se va face pe partea stângă. Apoi vom trece pe sensul celălalt, pentru aceeaşi operaţiune. Nu cred că bulevardul Carol I va fi afectat mai mult de zece zile, câte cinci pentru fiecare bandă de circulaţie“, a precizat Cristi Radoslav, directorul tehnic de la Domarcons. Constructorul va decoperta asfaltul până la bolta podişorului, va schimba conductele de apă, va reface hidroizolaţia, după care va aduce carosabilul la starea iniţială.

Sens dublu pe Ştefan cel Mare

Dacă pe toată perioada lucrărilor se va putea circula dinspre Calea Bucureşti spre gară, nu la fel stau lucrurile şi în cazul celor care vin de la gară şi vor să ajungă la Universitate. Pe acest sens de mers se va circula doar până la podişor, de aici traficul urmând să fie deviat pe strada Ştefan cel Mare, unde se va permite accesul pe ambele sensuri, până la intersecţia cu strada Păcii. Cel puţin aceasta este soluţia la care s-a ajuns în urma consultărilor cu polițiștii de la Biroul Rutier Craiova. „Nu există multe variante, pentru a nu se închide bulevardul Carol I pentru acele lucrări de la Podişor, aşa cum ne dorim cu toţii. După cum am stabilit, cel mai simplu este ca autovehiculele care circulă dinspre gară către centru să fie direcţionate pe strada Ştefan cel Mare, pe care se va face sens dublu de mers până la intersecţia cu Păcii, pe unde se va ajunge din nou pe Carol I. Celălalt sens de mers de pe Carol, dinspre centru spre gară, va rămâne intact, ceea ce e foarte bine“, a precizat comisarul Emil Zuican, şeful Biroului Rutier Craiova. Pentru a nu se bloca traficul în zona Păcii – Ştefan cel Mare, s-a ales varianta ca autovehiculele care vin către gară pe bulevardul Carol I să nu mai aibă voie să vireze stânga, pentru a intra pe strada Păcii. În plus, pentru a se evita aglomeraţia pe strada Ştefan cel Mare, pe tronsonul cu dublu sens de mers, se va începe o campanie de atenţionare şi sancţionare a celor care îşi parchează maşinile în această zonă, similară cu cea de pe strada Brâncuşi. „Se vor monta indicatoare cu oprirea interzisă, cu semnul adiţional de ridicare maşini, pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii cât mai bune“, a spus comisarul Emil Zuican.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII