6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvestiţii la Spitalul de Urgenţă

Investiţii la Spitalul de Urgenţă

Renovarea Oncologiei, montarea noului tomograf şi achiziţionarea unei surse pentru cobaltron sunt pe lista de priorităţi a conducerii unităţii sanitare din Craiova

Pregătirile pentru renovarea Clinicii de Oncologie de la Spitalul de Urgenţă Craiova au intrat pe ultima sută de metri. Potrivit managerului, s-a dat drumul la licitaţie în vederea contractării lucrărilor care ar trebui finalizate până la sfârşitul acestui an.
Pentru renovarea Oncologiei (pentru reparaţii capitale, cât şi pentru dotare cu aparatură de specialitate), Ministerul Sănătăţii a alocat 150 de milioane de lei, sumă care urmează să fie împărţită de spitalul craiovean cu alte cinci spitale din ţară. Lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.  Tot în fază de licitaţie se află şi reabilitarea policlinicii spitalului, dar şi achiziţionarea cu 600.000 de lei a unei surse pentru cobaltron, aparatul folosit la tratamentul prin iradiere al bolnavilor de cancer.

Două luni pentru tomograf

Ultima achiziţie importantă făcută de spital este un computer tomograf (CT) nou-nouţ. Licitaţia pentru achiziţionarea aparatului de înaltă performanţă, pentru care a fost alocată suma de trei milioane de lei, a fost finalizată în urmă cu câteva zile, peste maximum opt săptămâni urmând să fie adus la spital. În vederea montării aparatului, de săptămâna viitoare va începe şi amenajarea spaţiului corespunzător, în cabinetul 5 al Clinicii de Radiologie. Aducerea noului CT este foarte importantă, pentru că el va deservi Unitatea de Primiri Urgenţe într-un moment în care vechiul tomograf al spitalului este defect. Managerul spitalului recunoaşte că aparatura de la Radiologie se strică foarte repede, dar crede că se întâmplă acest lucru din cauza folosirii îndelungate. Totuşi, întrebat de reporterii GdS cum îşi explică faptul că aparatura performantă nu se defectează la fel de repede şi la clinicile private unde lucrează aceiaşi angajaţi de la Radiologia spitalului, Petrescu a replicat vizibil deranjat de întrebare: „De ce nu îi întrebaţi mai bine pe respectivii angajaţi?“.
În final, spitalul va mai cheltui câteva sute de lei pentru achiziţionarea de camere de supraveghere care vor fi amplasate pe holul Radiologiei. Planul de pază al instituţiei prevede montarea de camere doar pe holuri, nu şi în cabinete. Astfel, conducerea spitalului va rata ocazia de a-i prinde pe eventualii sabotori de aparatură performantă de la spital, dar şi pe angajaţii care ar primi şpagă de la pacienţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII