5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIntervenţii la Boc pentru proiectele blocate

Intervenţii la Boc pentru proiectele blocate

Primarul Slatinei şi prefectul judeţului Olt i-au cerut ieri premierului Emil Boc, aflat în vizită la Slatina, sprijin pentru deblocarea mai multor proiecte depuse de municipalitate, care stagnează de mult timp pe la ministere

Parcul nautic pe care Primăria Slatina vrea să-l amenajeze lângă podul Olt, şoseaua de centură, drumul expres şi cele opt proiecte restante din Programul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) au făcut ieri obiectul discuţiei purtate de primarul Slatinei, Darius Vâlcov, şi prefectul judeţului, Leonid Moisiu, cu Emil Boc (foto) într-o întâlnire care a avut loc după vizitarea firmei Pirelli. Profitând de vizita şefului executivului în municipiul reşedinţă de judeţ, cei doi au insistat pentru urgentarea demersurilor în cazul proiectelor sus-amintite. Parcul nautic, pe care Primăria Slatina vrea să-l amenajeze lângă podul Olt, nu poate fi pus în practică pentru că Hidroelectrica, cea care este concesionarul luciului de apă, nu poate subconcesiona către primărie suprafaţa cerută conform proiectului, având nevoie de acordul Ministerului Economiei. Astfel, municipalitatea riscă să piardă aproximativ șapte milioane de lei dintr-un proiect european depus şi aprobat pentru amenajarea bazei de agrement. „În prezenţa noastră l-a sunat pe ministrul Ariton şi i-a spus să vină la şedinţa de guvern cu actele“, a declarat ieri primarul Vâlcov, precizând că a primit promisiuni că în două săptămâni toate formalităţile vor fi îndeplinite.
Alte câteva proiecte, blocate şi ele pe la ministere, ar avea şanse, potrivit primarului, să treacă în faza următoare. Unul dintre acestea este centura ocolitoare, pentru care Ministerul Transporturilor trebuie să caute prin vistierie, să vadă dacă i-au mai rămas bani. Cât despre drumul expres, pentru care militează şi conducerea Pirelli, dacă nu se va realiza, va fi înlocuit cu o extindere a drumului din sectorul spre oraşul Drăgăneşti, chiar în zona Pirelli, dezvoltarea de capacităţi industriale în această zonă a oraşului depăşind în ultimii ani starea drumurilor.
Cât despre cele 12 proiecte europene cuprinse în PIDU, care vizează dezvoltarea sistematică a municipiului (reparaţii stradale, reţea de utilităţi, mobilier urban, infrastructură, reparaţii capitale ale anumitor obiective etc.), patru au fost demarate, s-au lansat licitaţiile şi s-au început şi lucrările, însă opt sunt blocate în faza de aprobare, neputându-se trece la pregătirea licitaţiilor. Şi acestea ar putea fi urgentate, dacă Boc se ţine de promisiune.
• Alina Mitran 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS