21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci noi staţii de autobuz în Craiova

Cinci noi staţii de autobuz în Craiova

Mai mulţi cetăţeni care locuiesc sau merg cu treabă în cartierul craiovean Brazda lui Novac şi pe strada Carol I se plâng că autobuzele care ocolesc prin această zonă, din cauza lucrărilor la pasajul suprateran, merg kilometri întregi fără să oprească.
Un cititor chiar a măsurat aceste distanţe.
„2.925 de paşi (un pas = 0,70 m, măsurat, sub cuvânt de onoare, în teren), a se citi 2.047,5 m, fără oprire, într-un mediu urban suprapopulat, între staţia Spitalul nr. 2 şi staţia cu cele două sensuri giratorii de pe bulevardul Carol, precum şi alţi 3.045 de paşi (2.140 m) până în staţia Universitate, pentru autobuzele liniilor 2b, 3b, 25b şi 9, reprezintă în adevăr o contraperformanţă a dispeceratului RAT, menită să fie inserată în Cartea recordurilor din Bănie! Iar asta în condiţiile în care există numeroşi călători dornici să ajungă degrabă la casele lor de pe segmentele acestor trasee şi care nu au această şansă meritată“, spune Sever Craioveanu, locuitor al urbei, nemulţumit de lipsa unor staţii pe aceste segmente de drum.

 „Aşteptăm verdictul“

 Regia Autonomă de Transport (RAT) Craiova nu a rămas impasibilă în faţa solicitării cetăţenilor.
„Am propus Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei de pe lângă Primăria Craiova înfiinţarea a cinci noi staţii în zona Carol I – Brazda lui Novac şi aşteptăm verdictul“, a declarat Marinel Florescu, directorul general al RAT Craiova.
Din cele cinci noi staţii propuse de RAT, una ar urma să fie pe strada Ştefan cel Mare, a doua pe Păltiniş, în dreptul Şcolii nr. 23, a treia pe Carol I, la intersecţia cu strada Nicolae Bălcescu, iar încă două ar urma să fie în apropierea sensului giratoriu amplasat temporar la intersecţia străzilor Brâncuşi şi Şerban Vodă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII