12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVal de sesizări din cauza presiunii scăzute a apei

Val de sesizări din cauza presiunii scăzute a apei

Sute de cetăţeni din Târgu Jiu au sesizat la primărie lipsa presiunii apei şi menajere la etajele superioare ale blocurilor. Dacă la imobilele cu patru etaje apa încă ajunge la robinete, la blocurile cu zece etaje, locatarii de la etajele superioare nu au parte de apă aproape deloc.
Problemele legate de lipsa presiunii apei apar de regulă după ora 19.00, când consumul creşte în toate cartierele din Târgu Jiu, însă în special în zonele cu gospodării, precum: Primăverii, Panduraşul, Ursaţi, Polata, Vădeni, Drăgoieni. Chiar dacă beneficiază de contorizare sau nu, cetăţenii de la case nu se uită la cantitatea consumată atunci când udă grădinile sau iarba. Din această cauză, presiunea în reţea scade până înspre miezul nopţii, cei mai afectaţi fiind târgujienii care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor din municipiu.

Verificări la gospodării

Pornind de la sesizările cetăţenilor care, în lipsa presiunii apei, nu îşi pot folosi centralele de apartament ce le asigură apă caldă, echipe din partea Primăriei Târgu Jiu şi SC APAREGIO vor efectua seară de seară verificări la gospodăriile populaţiei. Cetăţenii depistaţi că risipesc apa vor primi mai întâi avertismente, iar ulterior vor fi debranşaţi de la reţea. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu, a declarat că populaţia care locuieşte la case trebuie să folosească apa cu măsură, chiar dacă gospodăriile sunt contorizate.
„Primăria Târgu Jiu şi Aparegio face această atenţionare către populaţia municipiului să folosească în mod raţional apa menajeră. Avertizarea se îndreaptă în mod special către cetăţenii care locuiesc la case şi care folosesc apa în exces. Trebuie să conştientizăm că toţi trebuie să beneficiem de apă, indiferent de zona în care locuim sau de imobil. Toată lumea plăteşte să aibă apă la aceeaşi presiune. Este o problemă de civilizaţie şi de respect reciproc. În toate oraşele civilizate se întâmplă astfel şi se are mare grijă de resurse. Cine are o fântână, de exemplu, şi nu are altă sursă de apă, cu siguranţă că nu foloseşte apa până goleşte fântâna. Chiar dacă vine de la reţeaua publică, apa nu este în cantitate nelimitată“, a precizat Ramona Evulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS