Spitalul din Corabia îşi aşteaptă sfârşitul

Autori


Spitalul din Corabia este pe marginea prăpastiei şi apelează la mila celor aproximativ 30 de primării din zonă pentru susţinere financiară, după ce salariile au fost deja micşorate cu 12% şi s-a renunţat la un contract. Cum bani nu sunt, se întrevede doar desfiinţarea.

Spitalele din judeţ, cu excepţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, lovite de noul contract semnat la sfârşitul lunii trecute cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt, caută cu disperare soluţii pentru a-şi administra eficient bruma de bani şi a scăpa de faliment. La Corabia, unde spitalul de rang IV primeşte, după noul contract, doar 460.000 de lei, faţă de necesarul lunar de 600.000, s-a trecut deja la tăieri de salarii. „Am fost nevoit să închei acte adiţionale la contracte pentru a micşora salariile, astfel încât la eventualele acţiuni în instanţă să fim acoperiţi. Avem personalul la minimum din normativ. Nu putem concedia pe nimeni, aşa că a fost singura soluţie. Am mai tăiat din cheltuieli, am renunţat la serviciul de curăţenie, care era externalizat şi plăteam contract, stabilind să facem dezinsecţiile cu oamenii noştri. Căutăm şi alte soluţii, însă nu ştiu dacă vom scăpa cu bine. Acum ne ducem cu mâna întinsă la primăriile din zonă, care, dacă ne-ar da măcar 5.000 de lei pe an, nu pe lună, tot ar fi ceva. Primăria Corabia cu ce să ne ajute? Poate cu o vorbă bună“, a declarat managerul Mihai Dorcu.

Unitatea sanitară din Corabia este una dintre cele mai vitregite prin noul contract, o diminuare cu 17% a bugetului de anul trecut intervenind doar prin faptul că a fost încadrată în gradul IV de competenţă. S-a adăugat scăderea din necontractarea serviciilor pe care spitalul s-a angajat că le face, iar datele de anul trecut arătau că este posibil, însă CJAS a spus simplu că nu are bani pentru a plăti mai multe servicii, s-a mai tăiat din numărul de paturi… Se caută în continuare soluţii, însă posibilitatea de a diminua semnificativ cheltuielile, cel puţin pe timp de iarnă, ar fi schimbarea sistemului de încălzire, centrala funcţionând cu combustibil lichid şi încărcând foarte mult notele de plată către furnizori. „O centrală pe gaze nu putem monta, pentru că noi n-avem gaze în Corabia. Secţiile nu le putem comasa, pentru că este spital, vorbim de circuite funcţionale, nu suntem acasă să ne strângem într-o cameră până trece iarna. În plus, spitalul este de tip pavilionar, funcţionează în patru clădiri, aşa că vă daţi seama cam ce înseamnă. Noi ne străduim să economisim cât putem, însă suntem în situaţia de a amâna la plată furnizorii. Şi cum fără curent nu putem rămâne, vom amâna mai întâi furnizorii de medicamente, pentru că sunt mai mulţi şi sunt sume mai mici. Viitorul însă, la politica dusă acum, este desfiinţarea“, a spus managerul Dorcu.


Spitalul, care se confruntă deja cu probleme financiare, când la nivel de judeţ sunt spitale care mai trăiesc din economii, are de recuperat 900.000 de lei, în contul serviciilor efectuate în noiembrie şi decembrie trecut, când CJAS a contractat atât cât să nu spună că nu a dat un leu unităţii.Comenteaza acum

5 Comentarii

 1. ASISTENT said:

  Spitalul din Corabia nu are ce cauta pe harta unitatilor sanitare din jud. Olt. Face doar cateva tratamente usoare iar restul bolnavilor sunt trimisi la Caracal cu mentiunea de urgenta . Nu sunt in stare de nimic. Asemenea este si spitalul din Bals . Nu face altceva decat sa trimita bolnavi la Slatina s-au Craiova. De ce nu se pune accentul pe cele doua spitale mari ale judetului olt, respectiv Slatina si Caracalul ?

 2. ioana said:

  Bine ai scris asistentule , ar trebui desfiintate cele doua spitale in special cel din Bals care este la o distanta de 25km fata de Craiova si fata de Slatina!

 3. oltean said:

  Sa dea boala in voi cei de la 1 si 2 si sa ajungeti la Craiova sau Slatina, sa va vad atunci…

 4. stylman said:

  asistentule – analfabet care esti, invata cum se scrie corect romaneste si apoi da-ti cu parerea de tratamente usoare . Scrie Slatina ori Craiova daca vrei sa eviti sa-ti etalezi prostia.

 5. stylman said:

  Cum ai ajuns ,,asistent” daca nu sti nici sa vorbesti berbecule?Iti mai dai cu parerea si despre actul medical.Ce fac pacientii care ajung pe mana unora ca tine ? Rugati-va de sanatate ca prostia din voi oricum nu va poate parasi ‘cu mentiunea de urgenta”.A avut Balsul sau Corabia pretentia sa opereze pe cord ?Voi ce faceti in plus fata de ei?

Alte stiri

18 ianuarie 2018

Şedinţa Consiliului Prefectural Olt se mută la Corabia

În vederea asigurării eficiente a coordonării activităţii serviciilor publice deconcentrate, știut fiind că unele dintre acestea au puncte de lucru și în teritoriu, ședința Colegiului Prefectural Olt se va desfășura, pe 22 ianuarie 2018, ora ...

Sumarul ediției de joi, 21 iulie 2011

Actualitate

» Fotbal – Gaz Metan Mediaş s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Europa
» Turiştii români în Turcia pot beneficia de îngrijiri medicale de urgenţă
» Nedeie de Sfântul Ilie la Polovragi
» Flori la mormintele eroilor aviatori
» Paintball şi ponei în Parcul „Romanescu“
» Spania: A fost aprobată reforma care ridică la 67 de ani vârsta de pensionare
» Poliţiştii corupţi, în vizorul DGA
» Spitalul din Corabia îşi aşteaptă sfârşitul
» Algerile prezidenţiale ruse vor avea loc la 4 martie 2012
» Raport CE despre România: Confiscaţi averile ilicite!
» Reclamaţii în asigurări
» Val de sesizări din cauza presiunii scăzute a apei
» Secetă la fântânile Craiovei
» Funeriu: E exclus ca vreun absolvent de liceu fără bacalaureat să intre la facultate
» 200 de absolvenţi, viitori şomeri
» Sute de angajaţi puşi pe liber
» Fermierii riscă să piardă spijinul pe suprafaţă
» Cursuri gratuite pentru elevii doljeni
» Gorj: Notă mai mare cu trei puncte după contestaţiile la titularizare
» OMS cere interzicerea testelor de sânge comerciale pentru depistarea tuberculozei
» Fotbal – Silviu Lung jr: O să am mereu Universitatea în suflet

Local

» Alte percheziţii şi audieri în cazul fraudei informatice
» Seminar de sprijin pentru implementarea proiectelor POSDRU
» Fuga-marş după diplomă!
» Furt prin metoda „Mecanicul“
» Mamă şi copil, victime pe trotuar
» Scurte ştirti
» Concurenţă mare la Medicină şi Facultatea de Ştiinţe Sociale

Dolj

» 18% din candidaţi, nemulţumiţi de notele de la titularizare

Gorj

» Teodor Dădălau, expoziţie personală la Ruse

Sport

» „Pentru mine este Apocalipsa“
» „Mititelu să nu mai pronunţe numele Universităţii“
» „Cine are istorie are şi un viitor“
» „Un monstru a distrus emblema Olteniei“
» Piţurcă: Probabil numai aşa puteam scăpa de Mititelu
» Universitatea Craiova a fost dezafiliată
» Corinthians a renunţat la Tevez
» Muslera, la Galatasaray
» Petrescu vrea să plece de la Kuban
» Mediaşul e gata de revanşă
» Voinea şi Unguru refuză stagiul la liga secundă
» Jo Jo Dan, joc de glezne
» Halep, în sferturi la Bucureşti
» Poloiştii au pierdut la scor cu Serbia
» Lupu şi-a arătat valoarea la Hunedoara

Magazin

» Îngrijirea tenului la orice vârstă
» Reguli de aur pentru machiaj
» HOROSCOP
» Scurte ştiri
» Helena Christensen, frumoasă şi modestă

Top