15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Calul din mijlocul drumului

Craiova: Calul din mijlocul drumului

Un cal prăbuşit pe carosabil a încurcat astăzi circulaţia pe o stradă din Craiova timp de aproape două ore, însă autorităţile nu s-au arătat interesate de situaţie.
O căruţă care trecea astăzi, la orele prânzului, pe strada Maria Tănase din Craiova a rămas fără „motor“ chiar în dreptul Casei Tineretului, mai precis în faţa biroului de poliţie amenajat în această clădire. Obosit şi probabil lipsit de hrană şi de apă, calul murg care trăgea acest atelaj s-a prăbuşit pur şi simplu din picioare.
Zeci de minute, căruţaşul şi însoţitorii lui s-au chinuit să ridice animalul. L-au „altoit“ cu câteva şuturi între coaste şi cu câţiva pari pe spinare, dar s-au cuminţit şi chiar au dat fuga să-i aducă apă şi câteva mâini de iarbă calului, în momentul în care a apărut în zonă reprezentantul unei asociaţii pentru protecţia animalelor. Autorităţilor, însă, puţin le-a păsat de situaţie.

„Nu e de competenţa noastră“

Cei de la Poliţia Rutieră au considerat că situaţia nu e de competenţa lor, ci de cea a Poliţiei Locale Craiova. Doi poliţişti locali care au trecut prin zonă au întrebat despre ce este vorba, apoi au plecat liniştiţi, spunând: „O să dăm un telefon la ISU, pentru că nu e de competenţa noastră“. Nici reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nu au venit, însă, considerând că ar fi fost de competenţa lor doar dacă animalul cădea în vreun canal sau vreo groapă. Aşa că sarcina salvării calului a fost pasată asociaţiilor de protecţie a animalelor. Dar nici aceştia n-au avut prea mult succes.
„Am sunat la poliţie, dar poliţia ne-a spus că nu este treaba dumnealor. Am vorbit cu unul dintre şefii poliţiei, care a promis că trimite în zonă un echipaj, dar nu s-a ţinut de cuvânt. Am sunat şi la Direcţia Sanitar-Veterinară, care trebuie să se ocupe de astfel de cazuri, dar ne-au pasat de la un birou la altul, fără să trimită pe nimeni. Astfel de cazuri se întâmplă în fiecare zi cu animale nehrănite şi maltratate, iar autorităţilor prea puţin le pasă“, a declarat Aurelia Loacă, vicepreşedinta Federaţiei Române pentru Protecţia şi Controlul Animalelor.
După vreo două ore de chin, timp în care a mâncat vreo trei pumni de iarbă smulsă de pe marginea străzii şi a băut câteva căni de apă, calul s-a ridicat în picioare, ajutat de stăpân şi de câţiva trecători. Apoi, stăpânul şi însoţitorii săi au sărit în atelaj şi au dat bice animalului, gonind direct pe trotuare şi făcându-se nevăzuţi printre blocuri. Sărmanul cal le-a lăsat amintire autorităţilor doar un şir de baligi pe mijlocul trotuarului, ca un fel de mulţumire pentru atenţia pe care i-o acordaseră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII