17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHaine pentru copii cu poziţii din Kama Sutra

Haine pentru copii cu poziţii din Kama Sutra

Un craiovean a avut neplăcuta surpriză să descopere că pe hainele cumpărate pentru un copil de câţiva anişori, de la un magazin din Piaţa Centrală, sunt inscripţionate poziţii sexuale din Kama Sutra. OJPC-ul cere bonul fiscal ca să retragă marfa de pe piaţă.

Este cunoscut faptul că multe dintre magazinele din Craiova, mai ales cele mici, comercializează tot felul de chinezării, de la articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, la jucării, veselă, produse de igienă. Deşi sunt de proastă calitate, acestea sunt atractive pentru cumpărătorul de rând fiindcă au preţuri mici. În aceste condiţii, oamenii nu se mai uită la etichete. Aşa a făcut şi un craiovean care a cumpărat hăinuţe pentru fetiţa lui de patru ani. Numai că de data aceasta problema nu este calitatea produselor, ci faptul că pe respectivele articole de îmbrăcăminte apar însemne obscene.
Bărbatul a achiziţionat două rochiţe de la un magazin, dacă poate fi numit aşa, din Piaţa Centrală. Acestea nu aveau nici o etichetă care să dea vreun detaliu despre producător, ţara de origine sau orice alt indiciu. La prima vedere, hainele erau în regulă, cu excepţia faptului că erau viu colorate şi cu un design ciudat. Prin urmare, cumpărătorul, interesat mai mult de preţ, şi-a luat marfa şi a plecat acasă, fără a bănui ce va descoperi ulterior. „Fetiţa a purtat hainele. Nu m-am uitat atent la ele, pentru că nu le-am ales eu. Dar când am vrut să le pun la spălat am observat nişte însemne pe spatele uneia dintre rochii. Am încercat să descifrez ce scrie acolo şi am fost surprinsă să descoper că era scris cuvântul «chans» cu diferite poziţii sexuale din Kama Sutra. Am fost revoltată, este o rochie pentru fetiţe. Nu se poate aşa ceva! Iniţial, am vrut să o arunc, dar am ţinut să merg mai întâi la Protecţia Consumatorilor“, a povestit soţia bărbatului.

Dacă nu ai bon fiscal, nu ai ce căuta la OJPC

Când vine vorba despre Protecţia Consumatorilor, elanul celui care reclamă că este nemulţumit de marfa achiziţionată este tăiat din start. Dacă nu are bon fiscal, omul nu are ce să reclame la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Dolj. „Atunci când un cumpărător vine să reclame că este nemulţumit de diverse aspecte pe care le-a depistat la marfa achiziţionată, este obligatoriu să-mi prezinte şi un bon fiscal. Cu acesta îmi atestă locul şi data cumpărării. În cazul hainelor, cum este această situaţie, eu trebuie să verific dacă articolele de îmbrăcăminte au elemente de identificare, adică marcaje obligatorii de întreţinere şi marcaje de compoziţie fibroasă. Este vorba de acele etichete care arată cumpărătorului la câte grade se spală şi se calcă respectiva haină, din ce este făcută etc. În acest caz, dacă persoana care a achiziţionat produsul îmi indică magazinul în cauză, eu, ca şi comisar al OJPC, pot scoate de la vânzare aceste articole pentru că au o conotaţie sexuală. Cu atât mai mult cu cât aceste însemne se găsesc pe haine destinate copiilor“, a declarat comisarul OJPC Dolj, Radu Preda.
Cel care ar trebui însă să verifice marfa pe care o comercializează şi să îi informeze şi pe consumatori este vânzătorul. Aceeaşi obligaţie o are şi distribuitorul.
E însă greu de crezut că vânzătorul este interesat să se informeze în legătură cu marfa pe care o anchiziţionează din angrourile chinezilor. „Toată îmbrăcămintea şi încălţămintea pe care o avem expusă este din angro din Bucureşti. Mergem o dată sau de două luni pe lună şi facem stocul. Marfa este din China. Nu stăm să o luăm la mână să ne uităm la fiecare în parte“, a spus Mariana, comerciantă în Piaţa Centrală.
Singura soluţie ar fi vigilenţa cumpărătorului, pentru că astfel de produse se găsesc, cu siguranţă, cu sutele pe piaţă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII