7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii de nota 10, premiaţi de prefect

Elevii de nota 10, premiaţi de prefect

După ani de muncă susţinută, în care s-au dedicat învăţăturii, zece elevi doljeni au reuşit să aducă judeţul Dolj pe locul doi la nivel naţional ca număr de elevi care au reuşit performanţa de a promova examenul de bacalaureat, sesiunea iunie 2011, cu media generală 10. Ieri, aceştia au primit diplome de excelenţă şi premii în bani (500 de lei fiecare elev) din partea prefectului, care şi-a donat salariul pentru a le face o bucurie copiilor în cadrul unui eveniment intitulat „10 pentru nota 10“. „Întotdeauna am găsit de cuviinţă că performanţa trebuie promovată şi apreciată. Sunt convins că perspectivele noastre ca naţiune, ca societate, se leagă de astfel de copii, pentru că aceia care fac performanţă sunt cei care aduc maxim de plus valoare societăţii şi naţiunii române. Sunt mândru de aceşti copii şi am considerat că e normal să acordăm şi din partea Instituţiei Prefectului şi a mea o diplomă de excelenţă şi un premiu simbolic pentru o minivacanţă pentru fiecare dintre ei“, a declarat Nicolae Giugea, prefectul judeţului Dolj. Acesta a subliniat faptul că, având în vedere rezultatele obţinute la nivel naţional de elevii români la acest bacalaureat, elevii vor înţelege cât de important este acest examen, iar bacalaureatul va fi reconsiderat şi va fi luat în serios.

Proaspeţii absolvenţi de liceu consideră că pentru a obţine rezultate foarte bune este nevoie de muncă susţinută

Andreea Gabriela Baba – Liceul Teoretic „Independenţa“ Calafat: „Subiectele mi s-au părut accesibile. Liceul l-am terminat cu nota 9,90 şi am avut şi alte rezultate bune pe parcurs. Anul acesta am obţinut menţiune la faza judeţeană a olimpiadei de geografie. Intenţionez să urmez Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerii (secţia finanţe-bănci) din cadrul Universităţii din Craiova. Chiar dacă am învăţat constant pe parcursul liceului, pentru acest bacalaureat mi-am intensificat pregătirea“.

Andreea-Mihaela Belu – Liceul Teoretic „Henri Coandă“: „Sunt copleşită de ce mi se întâmplă, dar am şi un sentiment de satisfacţie că munca mea nu a fost în zadar. Se ştie că nu munceşti ca să ţi se recunoască meritele, ci munceşti pentru tine, dar în momentul în care cineva te apreciază, ţi se oferă un impuls, un stimulent şi asta te ajută să mergi mai departe. Sper ca eu şi colega mea să fim un model pentru Liceul «Henri Coandă». Mă voi înscrie la ASE la Bucureşti (secţia relaţii internaţionale) sau la Facultatea de Sociologie (la resurse umane). Pentru a reuşi această performanţă, au făcut un efort susţinut pe parcursul anilor de liceu. Eu am avut doar în clasa a IX-a media 9,97. În rest, am avut numai media 10“.

Laura-Ruxandra Călina – Liceul Teoretic „Henri Coandă“: „Eu m-am pregătit pe parcursul celor patru ani de liceu, dar în ultimul an m-am pregătit mai intens. Doream să iau o notă mare, dar nu mă aşteptam să obţin nota 10. Intenţionez să intru la Facultatea de Litere la Craiova (probabil la secţia engleză-germană) şi ulterior să urmez un master la Bucureşti sau în străinătate, dacă voi avea posibilitatea. Nu sunt foarte sigură că-mi doresc să devin profesor. Chiar dacă m-am pregătit constant pentru şcoală, am refuzat să particip la olimpiade, pentru că m-ar fi distras şi am fost cam dezamăgită de sistem. M-am implicat însă într-o serie de activităţi extraşcolare“.

Theodora Anca Chelaru – Colegiul Naţional „Elena Cuza“: „A fost ca orice examen – nu se poate spune că nu a fost greu, dar nici imposibil. Dacă doreşti cu adevărat să înveţi şi să te pregăteşti, treci. Am învăţat mult şi am încercat să mă menţin pe parcursul anilor de liceu şi să învăţ, în general, pentru că nu se poate să nu înveţi deloc ani la rând şi să obţii rezultate citind pe ultima sută de metri. Vreau să urmez Facultatea de Ştiinţe Sociale, specializarea sociologie, în Craiova. După facultate, mi-ar plăcea să fac ceva pentru societate, să ajut cumva – să lucrez în domeniul asistenţei sociale sau ceva similar“.

Andreea Lucia Cojocaru – Colegiul Naţional „Carol I“: „Consider că, dacă te-ai pregătit cât de cât, mai ales la uman, nu au fost subiecte foarte dificile. În continuare intenţionez să urmez Facultatea de Studii Europene şi Relaţii Internaţionale din Cluj“.

Loredana Mihaela Duică-Tudor – Colegiul Naţional „Carol I“: „Subiectele la examenul de bacalaureat mi s-au părut accesibile. Au avut, într-adevăr, anumite capcane, dar nu au fost nişte subiecte de o dificultate exagerată, astfel încât să nu poată fi rezolvate. Voi susţine admiterea la Facultatea de Drept din Bucureşti şi la Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene. Am decis să merg în Bucureşti pentru că acolo consider că am mai multe oportunităţi“.

Elena Mihaela Talpoşi – Liceul „Mihai Viteazul“ Băileşti: „Nu a fost foarte greu pentru că a fost cel mai important examen pe care l-am susţinut şi m-am pregătit aşa cum cerea situaţia. Subiectele mi s-au părut destul de uşoare. Intenţionez să dau la Facultatea de Drept din Craiova. În clasa a XII-a am fost la olimpiada de română (locul II pe judeţ), la olimpiada de engleză (locul III pe judeţ) şi la cea de istorie (menţiune pe judeţ) pentru a exersa materiile la care urma să susţin bacalaureatul pentru care am învăţat cât am putut de mult. Întotdeauna am avut medii peste 9,85“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII