3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChiriaşii nu-şi permit locuinţe ANL

Chiriaşii nu-şi permit locuinţe ANL

Locuitorii apartamentelor construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) nu pot fi convinşi să devină proprietari. În ciuda faptului că autorităţile locale au anunţat că vor mări chiriile, în încercarea de a-i convinge pe cetăţeni să scoată bani din bancă să îşi achiziţioneze apartamentele sau garsonierele, nimeni nu s-a arătat interesat să devină proprietar. Mai mult decât atât, dacă până recent, pentru cele 275 de locuinţe ANL din municipiu existau peste 50 de cereri de cumpărare, între timp, toată lumea a renunţat la intenţia de a-şi achiziţiona casa oferită în anii trecuţi de stat, cu chirie. O singură persoană le-a transmis celor de la Primăria Târgu Jiu că doreşte să cumpere garsoniera în care locuieşte în calitate de chiriaş.

Caută chilipirurile
de pe piaţă

Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a declarat că cetăţenii care stau în blocurile ANL preferă să cumpere de pe piaţă locuinţe la un preţ mult mai bun decât cel oferit de stat. „Când au vorbit cu cetăţenii care locuiesc în blocurile ANL, colegii mei s-au convins că au renunţat la ideea de cumpărare. Erau cererile vechi depuse – peste 50, şi au încercat să vadă cine vrea să mai cumpere. În momentul în care apare hotărârea de guvern le scoatem la vânzare, dar interes nu există decât din partea unei singure persoane. De vină este preţul foarte mare, respectiv 419 euro pe metrul pătrat. Mai intră în calcul şi cota parte din suprafaţa comună care, de asemenea, trebuie plătită. Probabil că cei mai mulţi dintre chiriaşi nu vor fi între cei care vor achiziţiona garsonierele şi apartamentele ANL, dacă abia o singură persoană a anunţat că vrea să cumpere. Unii au găsit pe piaţă mai ieftin. Le este teamă şi de un credit pe termen lungă în bancă. Ei ar vrea să stea în continuare în locuinţele ANL contra unei chirii acceptabile“, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Se construieşte puţin

În municipiul Târgu Jiu, cererea de locuinţe este în continuare ridicată, respectiv 1.700 de cereri pentru locuinţe ANL şi 363 pentru locuinţe sociale. În momentul de faţă însă sunt în construcţie doar 120 de locuinţe ANL şi 130 de locuinţe sociale. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII