11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalienii, interesaţi să investească în Dolj

Italienii, interesaţi să investească în Dolj

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, a făcut ieri o vizită în Bănie, unde s-a întâlnit cu autorităţile judeţene şi locale, pentru a afla ce posibilităţi de investiţii există în Dolj.
În discuţiile purtate la prefectură cu preşedintele consiliului judeţean, Ion Prioteasa, şi cu prefectul Nicolae Giugea, ambasadorul a mizat pe economie, cerând detalii despre cât de dezvoltat este acest sector în judeţ. „Oamenii de afaceri italieni sunt interesaţi de energie, dar nu de cea tradiţională, ci de cea bazată pe vânt, soare şi reziduuri. Aşa că, dacă există în judeţul dumneavoastră centrale vechi, noi avem posibilitatea să le retehnologizăm pentru voi“, a fost unul dintre mesajele transmise de Mario Cospito oficialităţilor doljene. Fără să stea prea mult pe gânduri, prefectul l-a invitat pe ambasador la Calafat, unde se află o centrală termică, şi l-a mai anunţat că la Filiaşi există destule terenuri care se pretează la acest lucru şi pe care primăria oraşului le poate pune la dispoziţia investitorilor italieni.

Se caută liceu româno-italian

Un alt sector aflat în vizorul italienilor este cel agricol, pe care aceştia ar vrea să-l dezvolte împreună cu românii. „Când am venit de la Bucureşti am văzut multe maşini agricole de vânzare la marginea drumului, dar şi terenuri necultivate. Şi acesta este un sector foarte important, în care am putea lucra împreună“, a spus Mario Cospito, care s-a interesat şi de domeniile de vânătoare din Dolj. Ambasadorul Italiei în România a vizitat şi Primăria Craiova şi l-a anunţat pe „vicele“ Teodor Sas, cel care l-a întâmpinat, că ar dori să se găsească un liceu în municipiu unde italiana să fie a doua limbă de studiu. „Am mai fost de două ori la Craiova în trecut şi vreau să stabilim noi parteneriate. Mă bucur că la Universitate există catedră de limbi romanice, unde se studiază italiana. Vreau să găsim şi un liceu în Craiova, care să fie bilingv, iar italiana să fie a doua limbă de studiu. Am înfiinţat până acum cinci astfel de licee în România, dar intenţionăm să dublăm numărul lor“, a precizat Mario Cospito.
• Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII