6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Sute de gorjeni îşi reînnoiesc paşapoartele

Aproximativ 100 de gorjeni apelează zilnic la Serviciul de Paşapoarte Gorj pentru a-şi înnoi actele înainte de a pleca în vacanţă. Luna iunie este cea mai aglomerată din an, fiind perioada preferată pentru vacanţele în afara ţării. Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Paşapoarte Gorj, majoritatea solicitărilor sunt efectuate în numele minorilor, cele mai multe paşapoarte fiind temporare. „În luna iunie este aglomeraţie. A început să crească numărul paşapoartelor pentru copii, mai ales cele temporare. Am eliberat însă şi paşapoarte electronice pentru minorii trimişi în vacanţă de părinţi, în străinătate sau pentru cei care merg cu familia. Făcând o medie, avem peste 70 de solicitări pe zi“, a declarat Marcel Lungu, comisar al Serviciului de Paşapoarte Gorj. Paşaportul temporar se eliberează în maximum două ore din momentul depunerii cererii, costă 216 lei şi este valabil 12 luni. Paşaportul electronic se eliberează contra sumei de 276 de lei, este eliberat în două săptămâni şi are o valabilitate de cinci ani.
• Mihaela Floroiu

Severinii au unde să se distreze

În Drobeta Turnu Severin s-a dat startul la distracţie. Plaja Drobeta şi-a deschis porţile în weekend şi încă din prima zi nisipul a fost luat cu asalt de doritorii de plajă şi apă. Nici preţurile nu sunt foarte mari, având în vedere situaţia de criză. Costul intrării pe plajă este de cinci lei şi include şi şezlongul. Apa Dunării este numai bună de baie, iar amatorii de senzaţii tari au la dispoziţie şi ambarcaţiuni nautice.
Spre deosebire de anul trecut, pentru cei care nu doresc să facă baie în apele Dunării se va amenaja, în cel mai scurt timp, un bazin de înot. Dar, la fel ca şi în 2010, vor intra în circulaţie autobuzele speciale care vor asigura transportul gratuit până la plajă. Nici cei mici nu vor avea timp să se plictisească, toboganele şi locuri special amenajate pentru joacă îi aşteaptă. Barmanii şi DJ-ii îşi vor da şi ei concursul pentru a pune la dispoziţia clienţilor cele mai răcoritoare cocteiluri şi muzică bună.
• Alin Ghiciulescu

A ameninţat că se sinucide

Un elev, de 16 ani, din Târgu Jiu, şi-a anunţat părinţii că se sinucide, din cauză că îşi pierduse un lănţişor de aur. Copilul a plecat de acasă spre a-şi pune în aplicare planul, însă a fost găsit la timp de poliţiştii locali. „Vineri seară, în jurul orei 23.30, părinţii au sunat la noi la sediu şi au anunţat faptul că băiatul lor a plecat de acasă şi a ameninţat că se sinucide. Imediat am anunţat ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu şi am pornit să îl căutăm. Copilul a fost găsit la scurt timp în zona stadionului, pe marginea Jiului. Când oamenii legii s-au apropiat de el, acesta a fugit. Până la urmă a fost găsit şi consiliat de un psiholog. Părinţii au făcut foarte bine că ne-au sesizat“, a declarat Ion Tudor, directorul Poliţiei Locale Târgu Jiu.
• Mihaela Floroiu

Biciclistă acroşată de maşină

Ioan C., de 50 de ani, din Craiova, în timp ce conducea vineri un autoturism pe DN 54, în comuna Vişina, a acroşat o biciclistă. U.C., de 14 ani, din comună, nu a respectat semnificaţia indicatorului „Oprire“ şi nu a acordat prioritate autoturismului. În urma accidentului, minora a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
• Mihai Iliuţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS