22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcesul lui Chirac va fi reluat în 5 septembrie

Procesul lui Chirac va fi reluat în 5 septembrie

Procesul pentru corupţie al fostului preşedinte francez Jacques CHirac va fi reluat în 5 septembrie, după o suspendare de şase luni, a anunţat avocatul său, informează NewsIn. Procesul, care a fost amânat la o zi după ce a început, în martie, se va desfăşura la Tribunalul Penal din Paris, în perioada 5-23 septembrie.
Chirac este primul fost şef de stat francez care este adus în faţa justiţiei. Jacques Chirac este suspectat că, din 1992 până în 1995, a permis ca mai multe persoane care lucrau cu precădere pentru partidul său, RPR (predecesorul UMP, partidul actualului preşedinte Nicolas Sarkozy), să figureze pe statele de plată ale Primăriei Parisului. Cu alte cuvinte, lucrau pentru partid, dar erau plătite din banii Primăriei, adică ai contribuabililor.
Actualul ministru de externe, Alain Juppe, pe atunci mâna dreaptă a lui Chirac, a fost deja condamnat în legătură cu această afacere.
Alături de Chirac compăreau în faţa tribunalului corecţional din Paris alte nouă persoane, foşti apropiaţi. În ceea ce-l priveşte, fostul preşedinte a negat întotdeauna existenţa unui "sistem organizat".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS