16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Vicepreşedintele FIFA, Jack Warner, a demisionat

Fotbal – Vicepreşedintele FIFA, Jack Warner, a demisionat

Vicepreşedintele FIFA, Jack Warner, aflat în prim plan în presupusele cazuri de corupţie din ultima perioadă, a anunţat, luni, forul mondial că demisionează din diversele funcţii ocupate în fotbalul internaţional, informează Mediafax. „Jack A. Warner a informat FIFA în legătură cu demisia sa din funcţiile ocupate în fotbalul internaţional. FIFA regretă evenimentele ce au dus la decizia domnului Warner. Demisia sa a fost acceptată, iar contribuţia sa la fotbalul internaţional şi în special la fotbalul din Caraibe şi din Concacaf este apreciată şi recunoscută. Domnul Warner părăseşte FIFA din propria dorinţă, după o colaborare de aproape 30 de ani, alegând să se concentreze asupra activităţii sale importante pentru popor şi pentru guvernul din Trinidad-Tobago, în calitate de ministru şi de preşedinte al Congresului Naţional Unit, partidul majoritar în govern“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul FIFA.

Forul mondial menţionează că deoarece Warner a demisionat Comisia de Etică a pus capăt procedurilor împotriva fostului oficial, fiind menţinută prezumţia de nevinovăţie.

Comitetul de Etică al FIFA a decis, pe 29 mai, într-o procedură vizând patru responsabili, între care Mohammed Bin Hammam şi Jack Warner, să-i suspende pe aceştia până la încheierea anchetei. Pe 24 mai, secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a fost informat de Chuck Blazer, membru al Comitetului Executiv şi secretar general al CONCACAF, în privinţa „posibilelor încălcări“ ale codului etic, care ar fi fost comise de oficiali ai forului mondial. Blazer ar fi denunţat în special o reuniune a Confederaţiei de Fotbal din Caraibe, aparent organizată în comun de Warner şi Bin Hammam, care ar fi avut loc la 10 şi 11 mai. Această reuniune avea legătură cu alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIFA.

Potrivit presei britanice, Bin Hammam şi Warner ar fi oferit cadouri în valoare de 40.000 de dolari (36.000 deeuro) unor federaţii naţionale, în schimbul voturilor pentru funcţia de preşedinte al FIFA, în cadrul reuniunii ce a avut loc în luna mai, în Trinidad-Tobago.

Austin Jack Warner, în vârstă de 68 de ani, este un om de afaceri din Trinidad-Tobajo. El a fost preşedinte al Concacaf şi s-a numărat printre cei mai influenţi oameni din FIFA.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS