21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOprirea interzisă, dar pentru alţii

Oprirea interzisă, dar pentru alţii

Încercând să creeze locuri de parcare în faţa ADR Sud-Vest Oltenia, Primăria Craiova a instalat indicatoare care interzic oprirea inclusiv pentru maşinile agenţiei

ADR Sud-Vest Oltenia s-a mutat nu cu mult timp în urmă în apropierea Primăriei Craiova, în imobilul care adăpostise câteva baruri, iar ulterior sediul PD. Clădirea a fost achiziţionată de la proprietar pentru 675.000 de euro, iar reabilitarea şi extinderea s-au ridicat la încă 320.000 de euro.
În doar câteva zile de când şi-au inaugurat noul sediu din Craiova, reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia au reuşit să intre în conflict cu vecinii. De fapt, conflictul era ceva mai vechi, pornind de la mutarea cu câteva zeci de metri a platformei de gunoi din cvartalul de blocuri situat între primărie şi teatru, acolo unde-şi are sediul ADR. Mai nou, discuţiile în contradictoriu cu vecinii vizează şi locurile de parcare pe care le ocupă maşinile ADR.
„Am avut probleme cu oamenii din zonă: ne-au blocat maşinile instituţiei cu maşinile lor. De aceea, am cerut primăriei sprijinul, să găsească o soluţie, pentru că suntem o instituţie regională, care lucrează cu primari, cu preşedinţi de consilii judeţene. Aceştia vin la noi şi trebuie să aibă unde să parcheze. În definitiv, e normal să avem un spaţiu de parcare. Maşinile noastre sunt chiar sub geamurile instituţiei, nu ar trebui să-i deranjăm în nici un fel pe cetăţenii din zonă“, a declarat Marilena Bogheanu, director ADR SV Oltenia.

Soluţia ilegală

Pentru a-i feri pe angajaţii ADR de conflicte cu vecinii, reprezentanţii Primăriei Craiova s-au scărpinat după ceafă şi au căutat o soluţie. Până la urmă au găsit una. Cât de bună este, însă, e altă problemă…
Concret, ca să nu mai parcheze locatarii din zonă chiar sub geamurile ADR, primăria a instalat indicatoare „Oprirea interzisă“, cu semnul adiţional de „ridicare maşini parcate neregulamentar“. „Rezervarea unei parcări poate fi decisă doar de consiliul local, iar ADR Sud-Vest Oltenia nu are parcare rezervată în faţa sediului. În acea zonă s-au montat indicatoare de «Oprire interzisă» doar pentru a nu se bloca accesul în instituţie“, a precizat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.
Altfel spus, oricine opreşte în zona acestor indicatoare va fi amendat şi, în plus, i se va ridica maşina. Numărul celor care stau în zonă şi îşi aşază maşina în faţa ADR a scăzut considerabil. Problema este însă că şirul de Renaulturi cu numere de înmatriculare REG, aparţinând Agenţiei de Dezvoltare Regională, staţionează şi ele neregulamentar, chiar între semnele de „Oprirea interzisă“.
Rămâne de văzut acum dacă echipele municipalităţii – formate din angajaţi ai RAT Craiova şi poliţişti locali – care se ocupă de ridicările maşinilor staţionate neregulamentar vor sancţiona şi ridica din faţa sediului ADR doar autoturismele locatarilor din zonă, sau şi pe cele ale ADR. Pentru că, până una-alta, legea-i una pentru toţi…
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII