29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe închide Valea Vlăicii

Se închide Valea Vlăicii

Circulaţia infernală şi îmbulzeala din trafic se vor accentua în centrul Craiovei peste circa două săptămâni, când se va întrerupe traficul şi la kilometrul 0 al municipiului. Anunţul privind închiderea circulaţiei prin Valea Vlăicii a fost făcut ieri de viceprimarul Mărinică Dincă, după întâlnirea săptămânală cu cei responsabili de realizarea acestei investiţii.
„Astăzi (ieri -n.r.) am avut o discuţie cu cei care sunt responsabili de realizarea pasajului suprateran: cu proiectantul, dirigintele de şantier, cu asistenţa tehnică, dar şi cu cei care sunt proprietari de utilităţi. Am stabilit un grafic de lucrări, dar şi un scenariu pentru zilele ce urmează, pentru că în următoarele două-trei săptămâni, inclusiv circulaţia pe la kilometrul 0 se va închide pe o perioadă scurtă de timp“, a declarat presei Mărinică Dincă.
Oprirea circulaţiei prin Valea Vlăicii, pe ruta care leagă încă strada Brestei de străzile Ştefan cel Mare şi Unirii, era însă de aşteptat, pentru că forajele pentru realizarea pilelor şi culeelor ce vor sprijini la adâncimea de 16 metri viitoarele picioare ale pasarelei au ajuns pe Calea Bucureşti până aproape de intersecţia cu strada Nicolae Titulescu.

Utilităţi uitate

Şedinţa de ieri a conducerii Primăriei Craiova cu responsabilii de pe şantier nu a fost liniştită ci, ca de fiecare dată, au ieşit scântei. Motivul l-a reprezentat veşnica problemă a reţelelor de utilităţi de care constructorii se tot lovesc în subteran, deşi acestea nu apar pe nici o hartă a utilităţilor. În cazul lor, atunci când nimeni nu ştie cui aparţin, se procedează într-un mod inedit: se taie reţeaua, apoi se aşteaptă să vadă cine „plânge“.
Viceprimarul spune însă că aceste reţele de utilităţi necartografiate nu reprezintă o problemă. „Noi ne-am aşteptat să fie reţele necartografiate. Au fost reţele care n-au mai fost folosite de câţiva ani. Dacă au fost tăiate din greşeală şi nimeni n-a reacţionat, au fost scoase sau pur şi simplu lăsate în pământ, pentru că nu deranjau pe nimeni. Dar ele nu sunt o problemă, nu întârzie construcţia“, a susţinut Mărinică Dincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII