29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Peste 2000 de copii au vizitat sediul M.A.I

Peste 2000 de copii au vizitat sediul M.A.I

Peste 2.000 de copii, de la preşcolari la elevi de liceu, au vizitat azi Ministerul Administraţiei şi Internelor – în cadrul unei acţiuni organizate cu prilejul „Zilei Internaţionale a Copilului”. Astfel, copiii au vizitat clădirea Ministerului, cele mai reprezentative încăperi  – Sala de Marmură, Sala de Colegiu, Sala de Briefing – Cabinetul ministrului, precum şi celebrul balcon al Revoluţiei din 1989.
De asemenea, cei prezenţi au avut posibilitatea de a se întâlni cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi de a se familiariza cu specificul instituţiei, cu istoricul acesteia şi al structurilor sale componente.
La standurile expoziţionale amenajate, în interior, au fost prezentate vizitatorilor uniforme şi documente de epocă, atestând cele mai semnificative momente din istoria şi tradiţiile principalelor Arme, în timp ce, în exteriorul clădirii, expoziţiile de tehnică, autovehicule şi mijloace specifice de intervenţie au fost studiate îndeaproape de cei mici. Tot astăzi, copiii au avut ocazia de a „încerca“ şi motocicletele poliţiştilor.
Alte puncte de atracţie pentru copii au fost maşinile şi echipamentele performante folosite de politiştii de frontieră în supravegherea viitoarei graniţe Schengen, precum şi ambarcaţiunile ce patrulează pe apele de frontieră, dar şi demonstraţiile cu câini de serviciu prezentate de poliţişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS