11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎngheţată de Ziua Mondială Antifumat

Îngheţată de Ziua Mondială Antifumat

Fumătorii din Craiova sunt tentaţi cu mere şi îngheţată ca să renunţe la tutun, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale Antifumat

Sub sloganul „O zi nu-i foc!“, la Craiova se desfăşoară zilele acestea mai multe acţiuni de conştientizare a populaţiei cu privire la efectele nocive ale fumatului şi importanţa renunţării la fumat, ocazionate de Ziua Mondială Antifumat, marcată pe 31 mai. Pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ se desfăşoară astăzi un miting antifumat, începând cu ora 11.00, şi un seminar pe teme antifumat la Casa de Cultură a Studenţilor Craiova, la ora 18.00. Pe esplanada teatrului, voluntarii vor împărţi 200 de îngheţate Algida fumătorilor care vor renunţa la câteva ţigări.

Măr la schimb pentru o ţigară

Tot în cadrul Zilei Mondiale Antifumat, voluntarii de la Societatea Studenţilor Medicinişti (SSM) Craiova, AMICUS, Asociaţia pentru Sănătate şi Educaţia Familiei (ASEF) şi cei ai Asociaţiei „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III“ au dăruit ieri în intersecţii fumătorilor întâlniţi câte un măr în schimbul unei ţigări. Voluntarii au reuşit să adune astfel 150 de ţigări. „Printre fumătorii care au primit un măr s-au aflat şi unii dispuşi să se lase de fumat. Aceştia vor putea să primească materiale informative şi consiliere la seminarul anunţat mai sus, chiar de la specialişti în cardiologie, pneumoftiziologie şi neurologie“, a spus un voluntar.
Printre activităţile desfăşurate de Ziua Antifumat s-au mai aflat un concurs de biciclete pentru copii, mese rotunde, întâlniri cu elevi şi cu deţinuţii de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova. Organizatorii au fost şi în acest an Direcţia de Sănătate Publică Dolj, în parteneriat cu Primăria Craiova, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Consiliul Judeţean Dolj şi numeroase asociaţii nonguvernamentale.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII