9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGiugea acuză Petrom de poluare

Giugea acuză Petrom de poluare

Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a lansat ieri un atac la adresa companiei OMV-Petrom, din cauza căreia susţine că apa din judeţ a devenit nepotabilă. Giugea a dat şi două exemple, localităţile Gherceşti şi Tălpaş, unde „apa nu mai este bună nici pentru spălatul rufelor“.
„La Gherceşti, apa nu mai este bună din cauza staţiei de dezbenzinare. De când eram eu primar acolo, apa avea gust sărat, pentru că dădeau drumul la saramură pe Teslui. Oamenii de acolo spun că nu mai este bună apa, dar nu s-a sesizat nimeni, iar ei nu au nici o putere“, a spus prefectul de Dolj.
„La Tălpaş, de exemplu, apa nu mai este bună nici pentru spălatul rufelor, în timp ce OMV face vânzări de milioane. Zona de acolo este distrusă. Până şi dealurile cu pădure au avut de suferit. Mai trebuie să se întâmple şi lucruri bune la Tălpaş şi vom obliga OMV-ul să ecologizeze zona şi să refacă tot ceea ce a distrus“, a adăugat Nicolae Giugea. Acesta a mai precizat că prefectura va face o evaluare a tot ceea ce a făcut Petrom la nivelul Doljului, „iar dacă a fost de rău şi nu a plătit pentru asta, acum o să plătească“.
Garda de Mediu Dolj susţine că nu a primit nici o sesizare în tot acest timp privind afectarea pânzei freatice în cele două zone amintite de prefect. „Nu am avut nici o sesizare în acest sens până acum. Eu nu ştiu de vreun control acolo, dar vom merge să vedem“, a spus directoarea instituţiei, Ileana Şerban.
Reprezentanţii OMV-Petrom spun că se vor pune la dispoziţia autorităţilor. „Nu am fost informaţi despre intenţia de evaluare a Agenţiei de Mediu, însă vom coopera cu autorităţile de mediu şi vom furniza toate informaţiile necesare pentru un astfel de demers“, a fost răspunsul oferit de compania petrolieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII