27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii au protestat în Capitală

Poliţiştii au protestat în Capitală

Peste 100 de poliţişti au protestat, astăzi, în Piaţa Constituţiei, cerând parlamentarilor să nu voteze proiectul de lege privind măsurile de încadrare a MAI în bugetul aprobat pentru 2011, care prevede disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.
Conform mediafax.ro, vicepreşedintele "Cartel Alfa" şi fost preşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Persoanlului Contractual (SNPPC), Toader Paraschiv, a declarat că protestul s-a încheiat după ce parlamentarii au amânat pentru a doua oară dezbaterea proiectului de lege care prevede disponibilizarea a 9.500 de angajaţi din MAI.
"Nu au reuşit să se mobilizeze suficient pentru a face să treacă acest proiect de lege. Vor suporta presiunea străzii mai ales dacă vor dispnonibiliza oamenii", a spus Paraschiv.
Liderul sindical a menţionat că dacă acest proiect de act normativ va fi votat, SNPPC va organiza un miting de protest cu cei 10.000 de oameni care vor fi disponibilizaţi.
Protestul s-a încheiat cu o oră mai devreme, el fiind programat a se desfăşura între orele 9.30 şi 14.00.
Sindicaliştii au depus, astăzi de dimineaţă, o moţiune la Camera Deputaţilor, semnată de toţi membrii, iar fiecare deputat a găsit pe pupitrul său această moţiune care conţine argumentele pentru a nu fi făcute disponibilizări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII