11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubsolul blocurilor, sursă de infecţie

Subsolul blocurilor, sursă de infecţie

Subsolurile inundate sunt necazul multora dintre craiovenii care locuiesc la bloc. Acestea emană o duhoare în întreg imobilul şi acolo se înmulţesc ţânţarii. Administratorii asociaţiilor de proprietari trebuie să se ocupe de acest aspect, dar fie din indolenţă, fie din lipsă de fonduri, îi lasă pe locatari cu toate dejecţiile sub nas.
Privit din afară, blocul 40 din cartierul George Enescu arată bine. Faţada este renovată, imobilul a fost anvelopat, apartamentele au la ferestre termopane, iar uşa de la intrare este prevăzută cu interfon. De cum intri însă în scara blocului, mirosul greu îţi taie respiraţia. Locatarii se plâng că aerul greu se simte până şi în apartamente. „Miroase de două luni de trăsneşte. În baie este dezastru, am dat cu tot felul de deodorante, soluţii şi degeaba. Subsolul este plin de apă murdară. Undeva, conductele de la canalizare sunt sparte şi curge în subsol“, a spus Georgeta Stângă, proprietar. Într-adevăr, o parte a subsolului este plină cu dejecţii provenite din canalizarea blocului. Locatarii se agită în jurul intrării de la subsol, sufocaţi de izul dezgustător venit de sub locuinţele lor. „Cei de la asociaţie nu se îngrijesc să elimine această sursă de infecţie. Avem doi instalatori pe care îi plătim, un şef de scară, dar degeaba. Vine căldura, încep să apară ţânţari, muşte“, a spus Gheorghe Dascălu, alt locatar.
La asociaţie, preşedintele Marin Furnigă aruncă pisica în ograda proprietarilor. „Dacă vă arăt lista de plată… Din 19 locatari, abia dacă plătesc doi, trei fondul de reparaţii. Dar mă miră, că acum câteva zile au intrat instalatorii şi era uscat. Ce să le fac dacă aruncă în canalizare tot felul de resturi care nu au ce căuta acolo?!“, susţine Marin Furnigă.
Numai că probleme cu duhoarea emanată din subsolul inundat au şi proprietarii din blocul vecin, 39, ceea ce înseamnă că atât cei de la asociaţie, cât şi proprietarii trebuie să se ocupe mai degrabă de schimbarea vechilor conducte din subsol.
În alt cartier, 1 Mai, la blocul A3, mirosul greu vine de la toboganul de gunoi, dar şi din scara blocului, unde diferite persoane îşi mai fac necesităţile.
În concluzie, atât subsolurile, cât şi scara blocului arată câtă grijă au atât proprietarii, cât şi aleşii lor de imobilele în care locuiesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII