11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe modernizează cinematografele din Bănie

Se modernizează cinematografele din Bănie

Autorităţile locale au avut în aceste zile o întâlnire cu directorul România Film, Marius Iuraşcu, în care s-a discutat despre situaţia cinematografelor din Craiova. Primăria ar fi dorit să preia toate cinematografele din oraş, dar până la urmă s-a ales doar cu cel din Craioviţa Nouă. Aici va funcţiona Ansamblul „Maria Tănase“, care nu beneficia până acum de un sediu propriu. „Vom renova cinematograful din Craioviţa şi-l vom da celor de la «Maria Tănase» Cred că este un loc foarte bun pentru spectacole, mai ales că în zonă sunt mulţi amatori de muzică populară“, a anunţat viceprimarul Teodor Sas.
Primăria a propus România Film şi un parteneriat privind renovarea Grădinii de Vară, care nu mai funcţionează din 2004. Autorităţile se gândesc să ia bani din bugetul local, la rectificarea din trimestrul III, pentru a reface cinematograful de pe strada Unirii. Acesta ar urma să aibă 800 de locuri şi să fie destinat filmelor şi spectacolelor. În schimb, România Film va moderniza cinematograful Patria, care va purta apoi numele marelui actor oltean Amza Pellea.
Vicele Teodor Sas a mai precizat că cinematograful Modern este prins de către „România Film“ într-un program european de modernizare şi că aici îşi va putea desfăşura activitatea Teatrul de copii „Colibri“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS