6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReparaţii pe străzile Pelendava şi Bariera Vâlcii

Reparaţii pe străzile Pelendava şi Bariera Vâlcii

Firma Delta ACM ‘93, care se ocupă de plombarea străzilor din Craiova, urmează să acopere cu asfalt în această săptămână gropile de pe străzile Pelendava şi Bariera Vâlcii, a anunţat ieri municipalitatea.
„În aceste zile se intervine pe străzile Pelendava şi Bariera Vâlcii, care se află într-un stadiu avansat de degradare. Sperăm să le reparăm până la sfârşitul săptămânii, în sensul de a le aduce într-o stare acceptabilă pentru circulaţie, întrucât ele urmează să fie reabilitate total, pe bani europeni, prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană“, a declarat viceprimarul Craiovei, Teodor Sas.
În paralel cu astuparea gropilor din carosabil, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL), din subordinea Primăriei Craiova, continuă lucrările de pavare a unor străzi – mai cu seamă din cartierul Catargiu – cu piatră de râu şi piatră cubică.
„Angajaţii de la RAADPFL lucrează în prezent la pavaje pe străzile Răşinari şi Bicaz, care erau aproape impracticabile. Muncitorii de la RAADPFL lucrează foarte bine, sunt cei mai buni pavatori din oraş. Străzile pavate de ei sunt sigur că vor rezista ani buni fără probleme“, a menţionat Teodor Sas.
Pavarea va continua cu strada Crângului, municipalitatea având în plan să pietruiască 29 de străzi în cursul acestui an.
Pe lângă străzile ce vor fi reabilitate cu bani europeni, Primăria Craiova ar dori să folosească în acelaşi scop fondurile rămase în urma plombării arterelor din municipiu. „Plombarea nu va mai dura mult timp, iar din banii care ne mai rămân sperăm să reabilităm anumite străzi, cum ar fi I.L. Caragiale sau Libertăţii, care sunt extrem de circulate şi degradate“, a precizat viceprimarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII