12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Ieftinirea abonamentelor RAT, o nebuloasă

Craiova: Ieftinirea abonamentelor RAT, o nebuloasă

Conducerea Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova susţine că reducerea de 80% pentru abonamentele pensionarilor intră în vigoare începând cu 1 mai, în timp ce Prefectura Dolj o contrazice.
RAT Craiova a emis astăzi un comunicat de presă prin care se arată: „Începând cu data de 1 mai 2011, pensionarii cu domiciliul în Craiova şi cu un cuantum al pensiei de până la 800 de lei beneficiază de subvenţionarea cu 80% a preţului abonamentelor pe mijloacele de transport în comun ale RAT Craiova. Pensionarii cu un cuantum al pensiei între 800 şi 1.300 de lei beneficiază în continuare de subvenţionarea abonamentelor cu 50% din preţul acestora“. Comunicatul poartă semnătura directorului general al RAT Craiova, Marinel Florescu.
Pentru a putea intra în vigoare această creştere a subvenţiei pentru pensionari, ar fi trebuit ca hotărârea adoptată în acest sens în şedinţa de ieri a Consiliului Local Craiova să primească şi viza de legalitate a Prefecturii Dolj. Ceea ce nu s-a întâmplat…
„Prefectul Nicolae Giugea nu a dat încă viza de legalitate pentru hotărârea privind creşterea subvenţiei la abonamentele pentru pensionarii din Craiova. În cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.) nici măcar nu i-a parvenit prefectului această hotărâre, astfel că nu cred că este posibilă acordarea vizei de legalitate înainte de 1 mai“, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dolj, Cristi Nedelcu.
Şi, totuşi, viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă, spune că lipsa vizei de legalitate nu constituie o problemă. „Viza poate să mai întârzie o săptămână-două, dar asta nu înseamnă că hotărârea nu poate intra în vigoare. Aşa că pensionarii pot să meargă liniştiţi la ghişeele RAT să-şi ia abonamente subvenţionate cu 80% pentru luna mai“, a spus Dincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS