16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoc a vizitat Craiova şi Târgu Jiu

Boc a vizitat Craiova şi Târgu Jiu

http:http://www.youtube.com/watch?v=zKTRW3Nxzgg

Premierul Emil Boc s-a aflat ieri la Târgu Jiu pentru a participa la semnarea contractului pentru „Realizarea sistemului integrat de salvare montană a judeţului Gorj“, un proiect cu finanţare europeană. Fondurile sunt alocate în cadrul Programului Operaţional Regional, prin domeniul de intervenţie „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice“.
Emil Boc nu a sosit la Prefectura Gorj însoţit de ministrul dezvoltării regionale, Elena Udrea, aşa cum fusese iniţial anunţat, ci a venit împreună cu Traian Igaş, ministrul administraţiei şi internelor. Premierul şi unii membri ai cabinetului s-au aflat în Gorj încă de miercuri seară, în campanie electorală la Organizaţia Judeţeană a PDL.

Udrea a renunţat să mai vină la prefectură

În lipsa Elenei Udrea, contractul de finanţare a fost semnat din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de către secretarul de stat Răzvan Murgeanu, pe de o parte, iar pe de altă parte de şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi de Marilena Bogheanu, directoarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Potrivit proiectului, Serviciul Public Salvamont şi Consiliul Judeţean Gorj, în colaborare cu o parte din primăriile din judeţ, vor construi nouă posturi salvamont pe teritoriul Gorjului. Bugetul total al proiectului este de 9,2 milioane de lei. Cele nouă adăposturi salvamont noi vor fi amplasate în localităţile: Tismana, Bumbeşti-Jiu, Stăneşti, Polovragi, Baia de Fier, Rânca, Runcu, Padeş şi Schela. Punctele salvamont vor funcţiona şi ca puncte de informare turistică şi vor fi dotate şi cu echipamente specifice de salvare. În prezent, în judeţul Gorj există doar două puncte salvamont: la Târgu Jiu şi la Rânca.

Nevoie de bani pentru DN 66

Emil Boc a vorbit la Târgu Jiu şi despre situaţia în care se află Drumul Naţional 66, rămas nemodernizat pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, din cauza constructorului din Ungaria, care a oferit la licitaţie un preţ prea mic, în raport cu valoarea lucrării. Premierul a menţionat că a discutat cu ministrul transporturilor Anca Boagiu despre posibilităţile de a găsi fonduri pentru finanţarea lucrării, astfel încât lucrărie să fie reîncepute. Constructorul maghiar nu a executat decât 5% din contractul demarat în 2007.


În căutare de voturi la Craiova

Premierul Emil Boc a fost prezent ieri şi la Craiova, unde s-a întâlnit cu membrii de partid din judeţ şi cu directorii instituţiilor. Boc a fost însoţit de miniştrii Elena Udrea, Traian Igaş şi Anca Boagiu. Întâlnirea a avut loc la Filarmonica „Oltenia“, iar printre participanţi s-au numărat şi preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, susţinător al lui Vasile Blaga, şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII