9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

RObotzi

De câteva luni, o animaţie făcută de patru români a înnebunit tinerii care îşi petrec o bună parte din timpul liber navigând pe internet. Replicile a doi roboţi sunt tot mai citate şi discutate în pauzele de la facultate, la cafea sau la serviciu. Mo şi Foca au devenit „fenomenul roboţi“, un serial care stârneşte hohote de râs în fiecare joi pe creativemonkeyz.com.
Mo, un robot ruginit şi burtos cu o înclinaţie deosebită spre alcool, apare alături de prietenul său, Foca, un intelectual fabricat din aluminiu care îl consideră pe primul un „mediocru“. În fiecare episod, Mo este nervos din diverse motive şi înjură colorat (dar cenzurat pe alocuri) din cauza situaţiilor ciudate în care sunt puşi cei doi. Fie că trebuie să dezamorseze o bombă, să evite o gaură neagră sau să aibă grijă de o „pufoşenie“, roboţii îl fac pe cel care îi priveşte să râdă în hohote. Deseori, cei care sunt fani „RObotzi“ vor trânti replici celebre din serial, precum „să sugi o ceapă“, „te rog dulce ca o savarină“ sau „să mi se ardă sursa“.
În spatele lui Mo şi Foca se află echipa de la Creative Monkeyz, un site care a ajuns în primele zece cele mai vizitate din România. Aşa cum spun şi pe pagina lor de Facebook, misiunea maimuţelor creative este de a face „vizualul cât mai digerabil“. În afară de „RObotzi“, creativemonkeyz.com oferă tutoriale Photoshop, Illustrator, After Effects şi nu numai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII