8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulevardul Râului, greu de plombat

Bulevardul Râului, greu de plombat

Echipele de muncitori lucrează de patru zile pe bulevardul Râului, ajungând cu plombarea
străzilor abia la jumătate 

Acţiunea de plombare a străzilor din Craiova s-a concentrat în ultimele zile doar pe bulevardul Râului. Acesta le-a dat multă bătaie de cap muncitorilor de la Delta ACM, care de vineri până ieri au izbutit să astupe gropile din carosabil doar până la intersecţia cu bulevardul Ştirbei Vodă.        
„Pe bulevardul Râului s-a intrat de vineri şi s-a lucrat şi în weekend. S-au astupat gropile de pe ambele sensuri până la intersecţia cu Ştirbei Vodă. Astăzi (ieri – n.r.) se frezează ultima porţiune, iar de mâine vom trece în partea a doua a bulevardului, până la intersecţia cu strada Brestei. Cred că lucrările vor merge mai repede acolo, pentru că sunt gropi mai puţine. Cel mai mult se stă însă după maşina de frezat“, a precizat dirigintele de şantier Petre Pantalia. Acesta a mai menţionat că, între timp, s-au astupat şi gropile de pe strada Bibescu. Firma Delta ACM, câştigătoarea licitaţiei pentru lucrările de plombare, a promis că va astupa toate gropile din carosabil până la sfârşitul lunii. 

Urmează gropile de pe Brestei

După bulevardul Râului, echipele care se ocupă de plombare ar trebui să se îndrepte spre centru, conform programării iniţiale, şi să intre pe străzile Elena Teodorini şi Madona. Prioritară se pare că va fi însă strada Brestei, unde gropile din carosabil sunt foarte mari. „Intersecţia străzii Brestei cu Râului arată foarte rău. Cred că mai bine vom merge cu plombarea pe Brestei, pentru că sunt multe gropi şi acolo şi apoi o vom lua către centru. Ulterior, vom merge şi prin cartiere să identificăm toate problemele legate de gropi“, a mai spus Petre Pantalia.
Delta ACM ‘93 nu face decât să cârpească bulevardul Râului şi strada Brestei, pentru că acestea fac parte din programul de reabilitare totală din fonduri europene, alături de alte şapte artere importante din oraş. Lucrările finanţate de UE vor demara însă abia din toamnă. Până acum, în Craiova s-au plombat străzile Ştefan cel Mare, Carol I, Arieş, Kogălniceanu, Împăratul Traian, Sfinţii Apostoli, Traian Lalescu, Lămâiţei, Bibescu, Răşinari, Henry Ford, Caracal, Olteniei şi Tineretului.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII